Foutje van Apple: design iPhone 8 gelekt

Foutje van Apple: design iPhone 8 gelekt

Apple heeft een fout gemaakt door onvoorzichtig om te springen met het nieuwe design van de iPhone 8. We hebben de afgelopen maanden al vele mock-ups gezien, maar wisten niet zeker hoe dichtbij de mock-ups bij de waarheid stonden. Nu weten we dat wel, want Apple heeft per ongeluk zelf het design van de iPhone 8 gelekt.

We weten inmiddels hoe de voorkant van het nieuwe toestel eruit komt te zien. Er is namelijk het een en ander af te leiden uit de software voor de nieuwe HomePod. Daaruit is af te leiden hoe de iPhone 8 eruit komt te zien en welke functies het nieuwe toestel krijgt.

Apple zet functies iPhone 8 klaar in HomePod

Apple is druk bezig met de software voor de nieuwe HomePod. De slimme speaker komt eind dit jaar op de markt en binnen de firmware is Apple het product al aan het voorbereiden op de komst van een ander product: de iPhone 8. Eerder dit weekend bleek al dat Apple bezig is met de ontwikkeling van de software, maar Steven Throughton-Smith heeft de gewoonte alle software van Apple te doorgronden.

In de nieuwe software kon hij een afbeelding van de iPhone 8 naar voren toveren. Het gaat inderdaad om een toestel met nagenoeg geen randen, geen fysieke homeknop en een kleine uitsparing voor sensoren, de microfoon en de camera aan de voorzijde van het toestel. Het ontwerp is niet nieuw, want we hebben dit ontwerp al meerdere malen voorbij zien komen middels gelekte foto’s binnen de productieketen van Apple. Nu hetzelfde ontwerp ook in Apple’s eigen software terug te vinden is, kunnen we stellen dat de volgende iPhone inderdaad amper randen zal krijgen, evenals een verbeterde frontcamera.

iPhone 8 krijgt gezichtsherkenning

In de code van de HomePod is verder terug te vinden dat de iPhone 8 gezichtsherkenning zal krijgen. De frontcamera maakt het mogelijk om de iPhone 8 te ontgrendelen. Daarvoor maakt Apple gebruik van infrarood. De techniek wordt door Apple ‘Pearl ID’ of ‘FaceDetect’ genoemd. In de code zijn verschillende foutmeldingen te vinden voor als het scannen even niet lukt. Mogelijk wordt FaceDetect de vervanger voor Touch ID.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general