‘iPhone 7S ziet er anders uit vanwege draadloos opladen’

‘iPhone 7S ziet er anders uit vanwege draadloos opladen’

De iPhone 7S ziet er mogelijk anders uit dan we gewend waren met de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus. De opvolger van de huidige toestellen zou een lichtelijk nieuw ontwerp krijgen, doordat het niet mogelijk is om het toestel anders draadloos op te laden.

De iPhone 7S en de iPhone 7S Plus krijgen een glazen achterkant, zo blijkt uit geruchten. Daarnaast wordt het toestel iets dikker en iets groter dan het geval is met huidige iPhone 7 (Plus).

iPhone 7S is groter

De iPhone 7S wordt net iets dikker en net iets groter. Dat stelt de tech-site TechnoBuffalo. De website stelt de informatie te hebben gekregen van een ‘bekende en betrouwbare bron’. De iPhone 7S, iPhone 7S Plus en de iPhone 8 worden waarschijnlijk over een paar weken aangekondigd en dus liggen de smartphones al klaar om verscheept te worden.

De iPhone 7S wordt op alle vlakken groter dan zijn voorganger, zo stelt de bron. Er zijn maar een paar kleine verschillen op gebied van formaat. Doordat de lengte, breedte en hoogte iets toeneemt, zal de smartphone toch groter aanvoelen. Dat zal ook gelden voor de iPhone 7S Plus. De iPhone 7S wordt 138,44mm bij 67,26 mm bij 7,21 mm. De iPhone 7S Plus krijgt een formaat van 158,37 bij 781 bij 7,41 mm. Dat betekent dat bestaande hoesjes niet meer zullen passen.

Apple zou het formaat van het toestel hebben moeten wijzigen, om de nieuwe smartphones gereed te maken voor draadloos opladen. De aluminium behuizing is daarvoor vervangen met een glazen behuizing. Aluminium geeft stroom namelijk slecht door, terwijl glas veel beter geleidt. De iPhone 8 zou om dezelfde reden iets groter worden. De beslissing van Apple is opvallend, omdat het bedrijf normaal gesproken het ontwerp intact lijkt. Het lijkt erop dat draadloos opladen een belangrijke nieuwe feature voor het bedrijf is.

Toch kan het opladen straks enkel met een langzame snelheid van 7,5 Watt. Normaalgesproken wordt een snelheid van 15mm gehanteerd. Waarom Apple daarvoor kiest, is niet duidelijk. Apple zal mogelijk op 12 september de toestellen presenteren, maar de officiële uitnodigingen zijn nog niet verstuurd.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general