‘Apple gaat zelf bezig met OLED’

‘Apple gaat zelf bezig met OLED’

Apple is van plan om zelf OLED-schermen te gaan ontwikkelen en te produceren. Dat blijkt uit nieuwe berichten in de Chinese en Taiwanese media. Momenteel neemt Apple de OLED-schermen voor de iPhone 8 nog af van Samsung, maar mogelijk gaat Apple in de toekomst steeds meer zelf doen.

De komende jaren worden OLED-schermen steeds belangrijker voor Apple. Er zijn al meerdere malen berichten opgedoken dat Apple alle iPhones in 2018 een OLED-scherm wil geven. De enige fabrikant bij wie Apple de schermen kan afnemen, is Samsung. Apple zou om die reden zelf ook schermen willen ontwikkelen en produceren.

Apple koopt meerdere machines voor OLED

Apple zou zelf al meerdere machines hebben gekocht om de 2.5G OLED-schermen zelf te produceren. Dat schrijven media in China en Taiwan. Apple zou de machines hebben afgenomen van het Zuid-Koreaanse bedrijf Sunic System. Apple zou zelf schermen willen ontwikkelen en produceren, zodat het bedrijf in de toekomst steeds minder afhankelijk zal worden van Samsung.

Het gaat om zogenaamde evaporators. Dergelijke machines zijn nog niet heel bekend. Fabrikanten LG en Samsung hebben wel dergelijke machines, maar kopen deze machines bij het Japanse bedrijf Canon Tokki. Samsung kocht dit jaar vijf van deze machines, om de productie van OLED-scherm op te krikken. Volgend jaar komen daar nog eens vijf bij. LG kocht wee van deze machines bij het Japanse bedrijf.

Apple bewandelt een andere weg en doet zaken met een Zuid-Koreaans bedrijf. Het is nog niet duidelijk wat het bedrijf precies wil, maar het lijkt erop dat het bedrijf in Cupertino zelf wil proberen om OLED-schermen te ontwikkelen en produceren. Opmerkelijk is dat Apple daarmee productiepartner Foxconn buiten spel zet. Het is dan ook onduidelijk of Apple zal slagen in de plannen om zelf schermen te produceren.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general