‘iPhone 8 stelt teleur in kleurkeuze’

‘iPhone 8 stelt teleur in kleurkeuze’

Apple heeft een volledig nieuw ontwerp voor de iPhone 8 gemaakt. Om het tienjarig bestaan van de iPhone te vieren, zal het toestel een volledig nieuw design krijgen. Zo zal de iPhone een edge-to-edge OLED-display krijgen, een gezichtsherkenningssensor en meer nieuwe functies.

Opvallend is dat mogelijk niet iedereen blij zal zijn met het nieuwe ontwerp. Apple houdt er volgens bronnen rekening mee dat de verkoop wellicht wat tegenvalt, omdat er maar weinig kleurkeuzes zijn.

iPhone 8 heeft maar weinig kleurvariatie

Apple zou met de iPhone 8 een enorme stap terugdoen op gebied van kleurvariatie. De iPhone 8 is straks alleen te koop in het matte black, jetblack en wit. Alle andere kleuren zoals die nu bij de iPhone 7 en iPhone 7 Plus worden aangeboden, komen te vervallen. Dat schrijft journalist Gordon Kelly voor Forbes. Volgens Kelly hebben bronnen binnen de toeleveringsketen van Apple bevestigd dat Apple fors minder kleuren aan zal bieden met de iPhone 8. Dat wordt gesteld op basis van het ontwerp van het toestel.

Het zakenblad heeft besloten dat een deel van het toestel hoe dan ook zwart zal blijven. Daardoor vervallen de kleuren zoals (PRODUCT)Red, roségoud, goud en zilver. In plaats van zilver komt er een witte iPhone. Uit eerdere renders bleek al dat de iPhone 8 een zwarte rand aan de bovenkant van het toestel krijgt. In die rand worden de sensoren zoals de infraroodsensor en de selfiecamera geplaatst. Apple zou vooral zwarte iPhones willen maken, zodat de rand niet opvalt. Op de witte variant zal de rand wel te zien zijn.

In totaal zijn er straks maar drie kleuren voor de iPhone 8 beschikbaar: zwart, jet black en wit. De huidige iPhones hebben nog een zestal kleuren beschikbaar. Apple zou zelf niet gelukkig zijn met de kleurkeuze. Er is een mogelijkheid dat het bedrijf de keuze later nog uitbreidt. Er is ook een mogelijkheid dat Apple het alleen bij deze kleuren houdt, maar dat het ontwerp zo positief wordt ontvangen, dat men de ‘bar’ boven het scherm vergeet. Welke keuze Apple echt gaat maken, weten we mogelijk volgende maand. Naar verluidt presenteert Apple de iPhone 8 in de eerste of tweede week van september.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general