Nieuwe gezichtsscanner iPhone 8 werkt ook als toestel op tafel ligt

Nieuwe gezichtsscanner iPhone 8 werkt ook als toestel op tafel ligt

De nieuwe gezichtsscanner die naar de nieuwe iPhone 8 zal komen, zal mogelijk ook werken als de iPhone op tafel ligt. Daardoor is het niet nodig het toestel in de hand te houden om de smartphone te ontgrendelen.

Uit nieuwe informatie blijkt dat de iPhone ook kan ontgrendelen aan de hand van gezichtsherkenning als deze plat op tafel ligt. Het bewijs daarvoor is gevonden in de firmware van de later dit jaar te verschijnen HomePod.

Pearl ID is gezichtsherkenning

In de software van de HomePod zijn al veel verwijzingen naar nieuwe functies van de iPhone 8 gevonden. De nieuwe details over de iPhone 8 en de nieuwe gezichtsscanner komen ook uit dezelfde firmware. Apple noemt de techniek intern Pearl ID. De techniek is bedoeld om gezichten te herkennen en zo de smartphone te laten ontgrendelen. De functie werkt ook als de smartphone plat op tafel ligt, zo blijkt uit de firmware van de HomePod.

Daarbij zijn verwijzingen gevonden zoals ‘AXRestingPearlUnlock’ gebruikt. Het is opvallend dat de term ‘resting’ vaak gebruik wordt, wat erop duidt dat de functie ook werkt als de iPhone plat op tafel ligt.

Touch ID wordt vervangen door gezichtsherkenning in iPhone 8

De kans is groot dat de iPhone 8 helemaal geen Touch ID-sensor meer heeft. De iPhone 8 heeft namelijk amper bezels, waardoor er geen ruimte meer over is voor een fysieke homeknop. Apple zou van plan zijn een gezichtsherkenningscamera te integreren en daarbij de Touch ID te vervangen. Het is nu nog moeilijk voor te stellen dat Apple de sensor volledig weglaat.

In de code van de HomePod staan ook andere verwijzingen naar Pearl ID, zoals ‘APPS_USING_PEARL’ en ‘PEARL_AUTOLOCK’. Mogelijk kunnen gebruikers straks ook een aantal apps aan de hand van het gezicht ontgrendelen. Tot nu toe is er door de HomePod-software al aardig wat informatie over de iPhone 8 bekend. Bijvoorbeeld over hoe het nieuwe toestel er fysiek uit komt te zien, maar ook geruchten over de nieuwe generatie Apple TV werken bevestigd. Uit de code blijkt dat de volgende Apple TV bijvoorbeeld ondersteuning heeft voor 4K.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general