‘Samsung verhoogt productie schermen iPhone 8’

‘Samsung verhoogt productie schermen iPhone 8’

Samsung heeft een verhoging ingezet voor de productie van schermen van de iPhone 8. Apple heeft Samsung uitgekozen als leverancier van de iPhone 8. Naarmate het toestel dichterbij komt, schroeven toeleveranciers uit de productieketen de productie verder op.

ETNews meldt dat Samsung inmiddels naar de maximale productie heeft bij geschaald om de productie van schermen voor de iPhone 8 aan te kunnen.

iPhone 8 heeft voor het eerst een OLED-scherm

Voor het eerst krijgt de iPhone een OLED-scherm. Enkel de iPhone 8 zal tot nu toe een OLED-scherm krijgen. Alleen Samsung kan aan de grote vraag van Apple naar deze schermen voldoen. Samsung Display heeft inmiddels bij geschaald naar de maximale productieaantallen voor de iPhone 8.

De iPhone 8 wordt mogelijk volgende maand door Apple geproduceerd. Samsung produceerde een jaar geleden nog 30.000 OLED-schermen per maand, maar dat is nu opgeschaald naar 105.000 schermen per maand. Die aantallen lijken wat laag, maar Samsung maakt één groot paneel, waar vervolgens meerdere OLED-schermen voor de iPhone 8 uit worden gesneden.

Verwachting iPhone 8

Naar verluidt zal Apple de iPhone 7S, iPhone 7S Plus en de iPhone 8 in september uit de doeken doen. De eerste twee smartphones zijn de opvolgers van de huidige iPhone 7 en de iPhone 7 Plus. De iPhone 8 wordt een compleet nieuwe iPhone met een volledig nieuw ontwerp en nieuwe functies.

De iPhone 8 krijgt in ieder geval een OLED-scherm. Het wordt de eerste keer dat Apple een iPhone uitbrengt met een OLED-scherm. Tot nu toe maakte Apple enkel gebruik van OLED-schermen. Het gaat hier om een toestel met een 5,8 inch groot scherm. De bezels worden uit het ontwerp weggelaten. Daardoor is er geen ruimte meer over voor de homeknop. Mogelijk zal de homeknop onder het scherm worden geïntegreerd, of maakt Apple gebruik van gezichtsherkenning. Beide is ook mogelijk. Aan de bovenkant van het scherm gebruikt Apple een inkeping om de selfiecamera en sensoren in te integreren. Links daarvan zien we de statusbalk.

Aan de iPhone 7S en de iPhone 7S Plus wordt veel minder veranderd. Zo blijft Apple gebruikmaken van de Touch ID, het Lcd-scherm en blijven de grote bezels behouden.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general