‘iPhone SE krijgt volgend jaar nieuwe uitvoering’

‘iPhone SE krijgt volgend jaar nieuwe uitvoering’

De iPhone SE krijgt mogelijk volgend jaar een nieuwe uitvoering. De iPhone SE werd vorig jaar maart geïntroduceerd en heeft dezelfde hardware als de iPhone 6. Het lijkt erop dat Apple voor de nieuwe iPhones weliswaar vasthoudt aan een driejaarlijkse cyclus, maar dat de iPhone SE om de twee jaar vernieuwd wordt.

Apple wil begin 2018 een nieuwe iPhone SE introduceren. Dat blijkt uit nieuwe geruchten. Het toestel zou een formaat van 4 inch houden, maar krijgt dezelfde hardware als de huidige iPhone 7.

iPhone SE verdwijnt toch niet

De iPhone SE zal toch niet verdwijnen. Eerder gingen er nog geruchten dat Apple afscheid zou nemen van haar kleinste smartphone, maar die geruchten lijken niet te kloppen. De Focus Taiwan meldt op basis van bronnen binnen productieleverancier Wistron, dat Apple zou werken aan een nieuwe versie van de iPhone SE.

De iPhone SE 2 komt naar verluidt begin 2018 uit. Het wordt wederom een klein, goedkoop toestel dat voornamelijk op opkomende markten zal worden uitgebracht. Het gaat dan om markten zoals India. Dat lijkt logisch, want Apple opende onlangs een nieuwe fabriek in dat land. India hanteert strenge regels voor het importeren van producten.

iPhone SE ook in westerse landen geliefd

De iPhone SE doet het niet alleen goed op opkomende markten, maar ook in westerse landen is het toestel erg geliefd. Veel consumenten willen liever een kleinere iPhone. Het ontwerp lijkt op dat van de iPhone 5S, maar heeft hardware van de iPhone 6. Het ontwerp van de iPhone 5S is van veel consumenten het favoriete ontwerp van de iPhone.

Verder is nog niet veel informatie bekend. Tekz24 meldt dat de iPhone SE 2 intern dezelfde hardware zal krijgen als de huidige iPhone 7. Dat lijkt logisch, want de iPhone 8 met de A11-chip is dan al op de markt, waardoor de A10-chip voor een lagere prijs kan worden gebruikt in de nieuwe iPhone SE. Op dit moment heeft de iPhone SE een A9-chip en dezelfde camera als de iPhone 6S.

Langzamerhand krimpt de voorraad van de iPhone SE. Bij introductie kostte het toestel 489 euro, maar de prijs is nu verlaagd naar 369 euro.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general