‘iPhone 8 krijgt veel groter scherm’

‘iPhone 8 krijgt veel groter scherm’

Een nieuw gerucht rondom de iPhone 8: het toestel krijgt mogelijk een veel groter scherm dan aanvankelijk gedacht. Tot nu toe ging men uit van een display met een formaat van 5,8 inch, maar Apple zou de iPhone 8 mogelijk een 6,5 inch groot scherm willen geven.

Dat stelt een onderzoeker na het vinden van een stukje code uit de nieuwe firmware voor de nog aan te kondigen HomePod.

’iPhone 8 krijgt 6,5 inch groot scherm’

Een opvallend nieuw gerucht is dat de iPhone 8 mogelijk een 6,5 inch groot scherm krijgt. Tot nu toe duidden alle geruchten op een 18:9 5,8 inch scherm. Dat is dezelfde verhouding als die Samsung gebruikt in de Galaxy S8 en LG in de LG G6.

Uit de code zou echter blijken dat die dimensies niet kloppen, omdat er in de code een veel hogere resolutie is gevonden. De dimensies komen overeen met dat van de iPhone 7, maar mogelijk zou de iPhone 8 een 6,5 inch groot beeldscherm krijgen. De HomePod maakt melding van een apparaat met een 3x Retina scherm. Dat apparaat zou een resolutie van 1125 bij 2436 pixels krijgen.

Groot scherm iPhone 8 valt mee

De bekende analist Ming-Chi Kuo noemde die resolutie al in februari dit jaar. De code verwijst naar hetzelfde apparaat: de iPhone 8. Maar dan met een resolutie van maar liefst 6,5 inch. Dat lijkt groot, maar in de praktijk lijkt dat mee te vallen.

De dimensies zijn dan namelijk gelijk aan de die van de huidige iPhone 7 Plus. De iPhone wordt in de praktijk dus amper groter. De iPhone 8 wordt het nieuwe vlaggenschiptoestel van Apple. Consumenten kiezen steeds vaker voor grotere toestellen. Een 6,5 inch scherm lijkt gigantisch, maar zolang de iPhone er amper groter van wordt, lijkt de keuze toch logisch. De pixeldichtheid zou dan liggen op 412 ppi, in plaats van 401 ppi op de huidige iPhone 7 Plus.

Aan de andere kant moeten we ook voorzichtig zijn met dergelijke geruchten. Het gaat hier om een gelekte code, dus is het verstandig dergelijke geruchten met een korreltje zout te nemen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general