‘iPhone 8 wordt duur door tegenvallende productie schermen’

‘iPhone 8 wordt duur door tegenvallende productie schermen’

De iPhone 8 wordt mogelijk het duurste toestel tot nu toe. Eerder gingen er al geruchten dat het nieuwe toestel mogelijk 1000 euro of meer voor het instaptoestel zou gaan kosten. Die geruchten lijken nu toch te kloppen.

De oorzaak van de hoge prijs van de iPhone 8, is een moeizame productie van OLED-schermen voor het nieuwe toestel. Dat schrijft de site Fudzilla.

Veel schermen iPhone 8 afgekeurd

De productie van OLED-schermen voor de iPhone 8 zouden mogelijk erg moeizaam verlopen, doordat het afkeuringsgehalte van de schermen erg hoog zou liggen. Die beweringen zijn gebaseerd op uitspraken van Luo Zhongsheng, directeur van Foxconn-dochter FIH Mobile. Op de Chinese variant van Twitter, Weibo, zou hij hebben geschreven dat het toestel allerminst goedkoop zou worden.

De productie van beeldschermen voor het toestel zou slecht verlopen. Slechts weinig schermen zouden aan de strenge eisen van Apple voldoen. De enige fabrikant van de OLED-schermen die wel aan Apple’s eisen weet te voldoen, is Samsung Display. Zo’n zestig procent van de schermen zouden door de kwaliteitstest komen, de overige veertig procent niet. Daardoor stijgt de prijs van een OLED-scherm, dat weer wordt doorberekend aan de consument.

Luo stelt dat Apple hogere productiekosten maakt door de tegenvallende productie van OLED-schermen. Het probleem zou worden veroorzaakt door de uitsparing bovenin het scherm, waar de camera en infraroodsensor zal worden geïntegreerd. Luo heeft even later zijn berichten verwijderd, mogelijk na bemoeienis van Apple.

Prijs iPhone 8

Mogelijk wordt de iPhone 8 veel duurder dan de 800 dollar waar eerder over gesproken werd, als gevolg van de productieproblemen. Als de nieuwe smartphone inderdaad 1000 dollar gaat kosten, wordt dit het duurste mobiele toestel dat Apple tot nu toe gemaakt heeft. De smartphone wordt mogelijk in de eerste of tweede week van september aangekondigd. Naar verluidt zou het toestel beschikken over gezichtsherkenning, waterdicht zijn en is het mogelijk het toestel draadloos op te laden. Apple heeft middels een lek in de HomePod-firmware zelf onbewust al een aantal geruchten bevestigd.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general