‘iPhone 7 populairste smartphone ter wereld’

‘iPhone 7 populairste smartphone ter wereld’

De iPhone 7 en de iPhone 7 Plus zijn nog steeds de populairste smartphones ter wereld. Ondanks dat de Samsung Galaxy S8 en de Galaxy S8 Plus vorig kwartaal werden uitgebracht, blijft Apple haar positie houden met de bijna driekwart jaar oude smartphones.

Dat blijkt uit een nieuw onderzoek.

iPhone 7 nog steeds het populairst

Apple boekte vorig jaar grote successen met de introductie van de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus. Samsung introduceerde ondertussen de Samsung Galaxy S8 en de Samsung Galaxy S8 Plus. Toch kiezen consumenten liever een iPhone dan een toestel van Samsung, zo blijkt uit onderzoek van Strategy Analytics. De Galaxy S8 en S8 Plus blijven ver achter bij de iPhone 7 en iPhone 7 Plus.

Tijdens het onderzoek werd gekeken naar de verkopen van het kwartaal van april tot en met juni. In totaal werden er 360,4 miljoen toestellen aan winkels uitgeleverd.

De iPhone blijft het populairst: er werden zo’n 16,9 miljoen iPhone 7-toestellen verkocht. Daarnaast gingen er nog eens 15,1 miljoen iPhone 7 Plus-modellen over de toonbankt. Dat is een marktaandeel van 8,9 procent. De Samsung Galaxy S8 werd 10,2 miljoen keer verkocht; de Galaxy S8 Plus ging 9 miljoen keer over de toonbank. De toestellen werden in april gelanceerd.

Apple maakt normaalgesproken zelfs alleen de totale verkoopcijfers bekend. Hoeveel toestellen per model verkocht worden, houdt het bedrijf meestal geheim. Dat maakt de cijfers van Strategy Analytics erg interessant.

iPhone is nog steeds een succes

Een analist van het onderzoeksbureau stelt dat de iPhone nog steeds een verkoophit is voor Apple, vanwege de ‘aantrekkelijke mix van een gebruiksvriendelijk ontwerp en brede ondersteuning voor apps’. Toen de iPhone 7 werd geïntroduceerd, wist Apple een hype te creëren waardoor klanten lang moesten wachten om het toestel in handen te krijgen.

De cijfers komen op een goed moment. Over een paar weken introduceert Apple mogelijk de iPhone 8, samen met de iPhone 7S en iPhone 7S Plus. De aandelenkoers van Apple ligt hoger dan ooit, in afwachting van de nieuwe toestellen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general