‘iPhone 7 met iOS 10 volledig te kraken’

‘iPhone 7 met iOS 10 volledig te kraken’

De iPhone 7 is volledig te kraken, mits dit toestel iOS 10 draait. Wanneer Apple iOS 11 uit zal brengen, is het toestel niet meer te kraken. Een kastje van 500 dollar weet de beveiliging van de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus te kraken. Apple heeft het probleem inmiddels erkend en zegt het probleem op te lossen met iOS 11.

Het gaat om een slim apparaat van 500 dollar waarmee beide toestellen volledig kunnen worden uitgelezen. Apple zegt op de hoogte te zijn van de techniek.

Apparaatje hackt iPhone 7

De iPhone 7 en iPhone 7 Plus kunnen volledig gehackt worden door een apparaatje dat voor 500 dollar op de markt is. Apple heeft tegen de website TechCrunch bevestigd dat het inderdaad mogelijk is de toestellen tot iOS 10 uit te lezen. Wanneer iOS 11 uit komt, wordt er een blokkade ingebouwd om het beveiligingslek op te lossen. Hoe het apparaatje in de praktijk werkt, is te zien in onderstaande video van EverythingApplePro.

Geen zorgen over iPhone 7

Toch is het apparaatje niet meteen reden tot zorg. Om het apparaat goed te laten werken, moet er aan meerdere voorwaarden worden voldaan om de iPhone 7 volledig uit te kunnen lezen. Ten eerste moet het toestel een viercijferige pincode hebben. Bovendien zal het dan nog een lange tijd duren totdat de code gekraakt is.

Gebruikers die een zes-cijferige toegangscode hebben, kunnen de iPhone 7 niet kraken. In iOS 10 zit een fout waardoor het mogelijk is een pincode telkens opnieuw in te voeren, zonder dat het toestel zichzelf blokkeert. Daardoor is een zogenaamde brute force-aanval mogelijk. Na een tijdje werkt de beveiliging weer en heeft het apparaat meer tijd nodig om de code te kraken.

Zescijferige code

Apple raadt gebruikers aan altijd een zes-cijferige toegangscode te gebruiken. Met de twee cijfers extra is het misbruik van bepaalde technieken lastiger. Dit apparaat er dan 9,5 jaar voor nodig om het toestel te ontgrendelen. iOS 11 wordt over een paar weken uitgebracht, maar is nu al als publieke beta te downloaden. Sinds beta 4 is de beveiliging tegen dit kastje toegevoegd.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general