Mogelijke prijzen iPhone 8 opgedoken

Mogelijke prijzen iPhone 8 opgedoken

Over ongeveer twee weken kondigt Apple naar verluidt de iPhone 8 aan. Het nieuwe toestel krijgt mogelijk een OLED-scherm, een dubbele verticale camera, gezichtsherkenning en waarschijnlijk verdwijnt de Touch ID-functie. Nu de meeste nieuwe functies uitgelekt zijn, is het discussiëren over de prijs begonnen.

In februari doken er geruchten op dat de iPhone 8 mogelijk meer dan duizend euro zou gaan kosten. Het lijkt erop dat de analisten gelijk zullen krijgen, want de eerste prijsindicatie is inmiddels opgedoken.

iPhone 8 prijs

De prijs van de iPhone 8 zal aanzienlijk hoger liggen dan de prijs van de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus. Een goedkoper toestel wordt de opvolger van de iPhone 7, de iPhone 7S (Plus). Het nieuwe topmodel wordt de iPhone 8. Mede het OLED-scherm zorgt voor een aanzienlijke prijsstijging.

Een bron ontdekte onlangs dat de iPhone 8 mogelijk beschikbaar komt in drie verschillende varianten, in drie verschillende kleuren. Het gaat om het model met 64 GB-opslag, 256GB en een nieuw model met 512GB opslaggeheugen. The New York Times wist te melden dat het instapmodel van de iPhone 8 mogelijk 999 dollar zal gaan kosten.

Op basis van die informatie kunnen de eerste prijzen voorspeld worden. Als Apple dezelfde manier van prijzen maken als vorig jaar aanhoudt, betekent dat, dat het 256 GB-model 1099 dollar zal gaan kosten. De 512 GB-variant zal zelfs 1199 dollar gaan kosten.

Prijzen iPhone 8 in Nederland

De Nederlandse prijzen liggen ieder jaar hoger. Als dezelfde prijsstructuur als die van de iPhone 7 van vorig jaar wordt gebruikt, dan komen we uit op 1139 euro voor het basismodel van 64GB. Dat is een stijging van 140 euro.

De iPhone 8 met 256GB zal daarnaast fors duurder worden en mogelijk 1249 euro gaan kosten, een stijging van 150 euro. Het topmodel van 512GB opslaggeheugen zal mogelijk zelfs 1359 euro gaan kosten.

Schaarste

Volgens hardnekkige geruchten zou Apple bij introductie van de iPhone 8 maar weinig toestellen op voorraad hebben. Toch blijkt uit recent onderzoek dat 80 procent van de consumenten de prijs van het nieuwe toestel te hoog vindt. Vorig jaar was het gitzwarte model slecht verkrijgbaar. Mogelijk is dat dit jaar met alle modellen het geval.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general