Nederlandse supportpagina’s: Apple Pay naar Nederland?

Nederlandse supportpagina’s: Apple Pay naar Nederland?

Apple heeft de Nederlandse vertalingen van de Apple Pay pagina’s doorgevoerd. Daarmee lijkt het erop dat Apple van plan is de betalingsmethode jaren na introductie nu ook in Nederland beschikbaar te maken.

Volgende week is het speciale september-event van Apple. Daardoor is de geruchtenmolen goed op stoom gekomen. De vraag is of de vertaling van de Apple Pay-pagina kunnen zien als hint dat de betaaldienst eraan zit te komen.

Apple Pay naar Nederland?

Op 24 augustus werden de veranderingen al gespot op de supportpagina’s van Apple Pay. Het is opvallend dat de pagina’s zijn vertaald, omdat de dienst in ons land niet beschikbaar is. In het verleden bleek dat de vertalingen van de pagina meestal betekende dat binnenkort de betaaldienst ook naar dat land zou komen. Successen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst, maar het lijkt erop dat de betaaldienst wellicht tijdens het september-event ook voor Nederland wordt aangekondigd.

Op de pagina gaat Apple in op hoe Apple Pay te gebruiken is in de winkels, apps en op websites. Daardoor vermoedt men dat Apple de betaaldienst binnenkort volledig uit gaat rollen. Voorts is de vraag welke Nederlandse banken Apple Pay zullen gaan ondersteunen. De ING Bank heeft eerder al aangegeven een samenwerking met Apple wel te zien zitten. Alle banken houden de onderhandelingen strikt geheim.

Het wordt pas duidelijk welke banken de betaalmethode ondersteunen, als de betaaldienst echt in Nederland wordt bevestigd. Vorige week kreeg Apple van de Europese Unie toestemming om de betaalmethode in Europa uit te brengen. Gebruikers kunnen dan onderling betalen via iMessage. Het is nog niet helemaal zeker of de betaaldienst echt naar Nederland zal komen. De Nederlandse variant stond een tijd lang online, maar inmiddels is de Engelse pagina weer terug. Het gaat puur om de tekst; de afbeeldingen zijn nog steeds Engels. Bovendien zijn er betaalpassen te zien die in Nederland nog niet werken.

Wel of geen Apple Pay in Nederland

In het verleden zijn er al vaker hints opgedoken waaruit we op konden maken dat Apple Pay naar Nederland zou komen. Vorig jaar verschenen er logisch in Nederlandse vestigingen van grote winkels. Toch is het opvallend dat Apple de pagina heeft vertaald, zo vlak voor 12 september.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general