HomePod maakt unieke geluiden voor koppeling iPhone

HomePod maakt unieke geluiden voor koppeling iPhone

De HomePod maakt unieke geluiden wanneer een gebruiker de slimme speaker probeert te koppelen met een iPhone. Door gebruik te maken van unieke geluiden, kan de HomePod alleen gekoppeld worden als deze overeenkomt met de iPhone.

Dit voorkomt dat andere iPhones al dan niet onbedoeld het geluid van de slimme speaker over kunnen nemen.

Koppelen met HomePod gaat gemakkelijk

Het koppelen tussen de iPhone en de HomePod gaat erg gemakkelijk. Doordat de HomePod een uniek geluid afspeelt, is deze te koppelen met de iPhone. Dit gebeurt volledig automatisch. De tonen worden zelf gegenereerd door de speaker. De iPhone herkent de geluiden en weet op deze manier om welke speaker het gaat. Het bewijs voor deze stelling werd gevonden in de nieuwste betaversie van iOS 11.

Ontwikkelaar Guilherme Rambo heeft inmiddels al heel wat ontdekkingen gedaan ten aanzien van de nieuwe iPhone en de HomePod. Rambo pluist de code van iOS 11 door en doet diverse ontdekkingen. Apple had kunnen kiezen voor een uniek visueel patroon, zoals bijvoorbeeld bij de Apple Watch. Dat werkt aan de hand van een soort wolk die de camera van de iPhone kan herkennen. Op die manier worden de Watch en de smartphone met elkaar gekoppeld.

Voor de HomePod lijkt Apple te kiezen voor een koppeling aan de hand van geluidsherkenning. Dat idee past ook meer bij een speaker. De HomePod krijgt vermoedelijk meerdere methoden om te koppelen. Als het niet lukt om met geluidsherkenning te koppelen, kan dit ook nog met de hand. In dat geval krijg je van Siri een viercijferige code te horen, die je moet intoetsen op je iPhone. Daarmee kan de iPhone de speaker aanmelden biij iCloud. Het volledige installatieproces is straks gemakkelijk af te lezen op het scherm. De HomePod werd dit jaar tijdens de WWDC aangekondigd en komt in december om de markt. In Nederland en België zal de release mogelijk volgend jaar plaatsvinden.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general