AppleCare+ voor iPhone X kost 229 euro

AppleCare+ voor iPhone X kost 229 euro

De iPhone X is gisteren aangekondigd en meteen de duurste iPhone geworden die Apple ooit heeft gemaakt. Niet alleen de prijs van de iPhone X zelf ligt een stuk hoger, maar het wordt ook nog eens een stuk duurder om de smartphone te verzekeren.

Voor twee jaar AppleCare+ betaal je nu 229 euro. De iPhone is tijdens die twee jaar verzekerd voor reparatiekosten van defecte onderdelen.

AppleCare+ voor iPhone X stuk duurder

De iPhone X heeft duurdere onderdelen om te produceren, en dus is het ook een stuk duurder om de smartphone (buiten garantie) te repareren. Om die reden heeft Apple de prijzen van de verzekering voor de iPhone aanzienlijk verhoogd.

Voor 229 euro kun je je iPhone X tweemaal laten repareren als hij per ongeluk stukgaat. Het gaat dan niet om defecten die normaal binnen de garantie vallen, maar eigen-schuld-gevallen, zoals bijvoorbeeld waterschade of de smartphone kapot laten vallen. Voor het vervangen van het scherm betaal je met AppleCare+ 29 euro, terwijl je 99 euro betaalt bij alle andere schade. De eigen risicobedragen zijn dus gelijk gebleven.

Apple Care+ is aanzienlijk duurder geworden. Voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus betaalde je er nog 149 euro voor. Diezelfde prijzen gelden voor de iPhone 8 en iPhone 8 Plus, omdat deze goedkoper zijn om te maken. Voor de iPhone SE blijf je 99 euro betalen. AppleCare+ hoeft niet meteen na aanschaf van het toestel worden aangeschaft. Je hebt zestig dagen na aankoop van de smartphone de tijd om de verzekering af te sluiten. Let wel: in België is het niet mogelijk om deze verzekering af te sluiten!

Garantie op de iPhone X

Als je in oktober je nieuwe iPhone X bestelt, blijf je gewoon een jaar beperkte garantie houden. Na dat jaar hebt je conform de Europese regels nog steeds recht op een jaar garantie. Als je de iPhone direct bij Apple koopt, kun je ook in het tweede jaar aanspraak maken op garantie van Apple. Koop je het toestel bij een provider, dan moet in je het tweede jaar de reparatie uit laten voeren door je provider. Bij waterschade of valschade kun je je niet beroepen op de garantie. Daarvoor dien je dus AppleCare+ af te sluiten, tegen een bedrag van 229 euro.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general