Dit is Apple’s AirPower

Dit is Apple’s AirPower

Apple heeft tijdens de Keynote afgelopen dinsdag een nieuw product geïntroduceerd waarmee je draadloos je apparaten kunt opladen. Het toestel luistert naar de naam AirPower. Het is een soort ‘draadloze oplaadbare mat’, waarmee je al je toestellen op kunt laden.

Het is niet alleen mogelijk om de iPhone X en de iPhone 8 ermee op te laden, maar ook de nieuwe Apple Watch en de vernieuwde AirPods kunnen er tegelijkertijd mee worden opgeladen.

AirPower is een draadloze oplader

Er zijn al redelijk wat draadloze opladers op de markt. De AirPower is de nieuwe draadloze oplader, ontwikkeld door Apple zelf. Het is een witte, ovale mat en heeft een Lightning-kabel nodig voor de stroomtoevoer. Vervolgens kun je er de nieuwe iPhone X, iPhone 8 of nieuwe Apple Watch opleggen, om deze zonder kabel op te laden.

Het is dus niet meer nodig om drie kabeltjes te gebruiken als je drie apparaten tegelijkertijd wilt opladen. Een nadeel van AirPower is dat de nieuwe oplader niet werkt op de huidige AirPods. Je bent dus verplicht een nieuwe oplaadcase voor je huidige set te kopen. Er zit een nieuwe oplaadcase omheen, die het draadloos opladen ondersteunt. Je hebt niet meteen nieuwe AirPods nodig: een nieuwe case voor de AirPods kopen is voldoende, zo blijkt uit de Keynote. Exacte details rondom die bewering zijn er nog niet.

Prijzen en beschikbaarheid AirPower

Over AirPower is nog maar weinig bekend. Zo weten we niet wat de nieuwe draadloze oplader van Apple zal gaan kosten, maar de kans is groot dat het apparaat rond de 100 euro zal gaan kosten. Je krijgt AirPower niet gratis geleverd bij de iPhone 8, iPhone 8 Plus of iPhone X. Bovendien duurt het nog even totdat het apparaat beschikbaar is. Mogelijk zal dit pas in de loop van volgend jaar het geval zijn. Tot die tijd kun je de iPhone 8 en iPhone X opladen met de bijgeleverde Lightning-kabel. Maar doordat Apple gebruikmaakt van Qi-technologie, kun je ook gebruikmaken van de draadloze opladers van de IKEA en Belkin.

Apple heeft deze derde partijen gecertificeerd, wat betekent dat je probleemloos gebruik kunt maken van deze draadloze opladers.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general