iPhone SE in prijs verlaagd

iPhone SE in prijs verlaagd

Goed nieuws als je geen fan bent van de iPhone 8, iPhone 8 Plus of iPhone X. Als je liever een kleiner model hebt, kun je kiezen voor de iPhone SE. Na de presentatie heeft Apple traditioneel de prijzen van de nieuwe modellen verhoogd.

Een andere traditie is dat Apple eerdere generaties in prijs verlaagt. Dat heeft Apple ook bij de iPhone SE gedaan. Het toestel is in verhouding tot andere toestellen van Apple zeer goedkoop. Je hebt al een iPhone SE vanaf 419 euro. Voor de Keynote was dat bedrag nog 489 euro.

iPhone SE voor kleine budgetten

De Keynote van dinsdag heeft voor veel weerstand gezorgd. Apple presenteerde de nieuwe iPhone X, met een instapprijs van 1159 euro voor het basismodel. Daarmee is de nieuwe iPhone de duurste iPhone die Apple ooit op de markt heeft gemaakt. De iPhone SE is het instapmodel en wordt dankzij de prijsverlaging nog een stukje goedkoper. Daarmee is de iPhone SE echt bedoeld voor mensen met een kleiner budget, die toch graag een iPhone willen bestellen.

De bedoeling is dat mensen uit de middenklasse en mensen in opkomende economieën de smartphone ook kunnen kopen. In een recent interview zei CEO Tim Cook al dat je voor minder dan 300 dollar een iPad en voor iets meer dan 400 dollar een iPhone kunt kopen, afhankelijk van welk model je kiest. Volgens hem is een iPhone dus niet iets voor alleen rijke mensen. De nieuwe iPad kost 409 euro en de iPhone SE kost vanaf nu 419 euro. Apple heeft de markten dus opgesplitst: dure premium modellen voor wie meer geld heeft en een goedkoper instapmodel voor het andere deel van de markt. Op die manier weet Apple de winstmarges hoog te houden.

Line up iPhone

Apple heeft nu in totaal vijf verschillende iPhones in het assortiment. Ten eerste kun je de iPhone SE kopen bij een vanaf prijs van 419 euro. Daarnaast kun je de iPhone 6S bestellen vanaf 529 euro. Oudere modellen zijn sinds deze week niet meer leverbaar. Een iPhone 7 kost nu 639 euro en de iPhone 8 is verkrijgbaar vanaf 809 euro. Als je het nieuwe ‘toekomst-model’ met OLED-scherm wilt, ben je 1139 euro kwijt.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general