Kuo stelt voorspellingen over iPhone X bij

Kuo stelt voorspellingen over iPhone X bij

De bekende analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities stelt zijn voorspellingen over verkoopaantallen van de iPhone X bij. Aanvankelijk hield Kuo het op 30 miljoen verkochte iPhone X-toestellen dit jaar.

De analist staat bekend om zijn goede trackrecord. Zo voorspelde Kuo juist dat Apple leveringsproblemen met de iPhone X heeft, en dat daardoor de verkoopdatum zou worden uitgesteld. De verwachting was dat het toestel op 15 september in de voorverkoop zou gaan, maar Apple stelde die datum uit tot eind oktober.

iPhone X heeft productieproblemen

Ondanks de productieproblemen rondom de iPhone X heeft Kuo toch goede hoop voor het toestel. De iPhone X is in ieder geval een maand vertraagd, evenveel als Apple achterligt op het productieschema. Toch denkt Kuo dat de iPhone X een grote verkoophit zal worden. De analist staat bekend om zijn juiste voorspellingen rondom nieuwe iPhone X-toestellen. Dat komt doordat hij flink wat bronnen binnen de industrie heeft, meestal de Chinese toeleveranciers van Apple.

Doordat Apple gebruikmaakt van verschillende toeleveranciers en behalve de processor niets zelf maakt, is het lastig om details niet uit te laten lekken. Sommige onderdelen zijn bestemd voor testmodellen, waardoor toch niet alle voorspellingen van Kuo kloppen. Zo heeft Kuo zijn voorspellingen rondom de verkoopaantallen van de iPhone X bijgewerkt.

Hogere verkoopaantallen voor iPhone X

Ming-Chi Kuo is enerzijds optimischer geworden over de verkoopaantallen voor de iPhone X. Anderzijds stelt hij zijn verwachtingen voor het derde kwartaal stevig bij. Kuo voorspelde onlangs dat Apple twee tot vier miljoen iPhone X-modellen zou verkopen in het derde kwartaal van dit jaar.

Voor heel 2017 verwacht Kuo dat Apple veertig tot vijftig miljoen toestellen zal gaan verkopen. Het is duidelijk dat Apple pas op 3 november begint met het uitleveren van de nieuwe iPhone X. Daarom moeten analisten hun mening bijstellen, zo ook Kuo. De twee tot vier miljoen toestellen in het derde kwartaal zijn niet haalbaar. Apple zal het derde kwartaal missen. Voor het hele jaar voorspelt Kuo nu een verkoopaantal van 40 miljoen toestellen. Dat zijn fikse aantallen, zeker gezien de hoge prijs van het nieuwe toestel, dat meer dan duizend euro kost.

Levertijd iPhone X

De analist gaat er ook vanuit dat het nog wel even duurt totdat we het nieuwe toestel in handen hebben. Mogelijk zal het aanbod pas op de vraag passen in de tweede helft van 2018. Apple houdt daarom vertrouwen in de iPhone 8 en iPhone 8 Plus. Toch lijken die modellen in ons land minder populair dan het nieuwe model, de iPhone X. Desondanks kiezen mensen sneller voor de iPhone 8, gezien het iets vriendelijkere prijskaartje.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general