“Twijfels over Face ID iPhone X verdwijnen vanzelf”

“Twijfels over Face ID iPhone X verdwijnen vanzelf”

De twijfels die veel mensen hebben over de nieuwe manier om iPhone X te ontgrendelen aan de hand van Face ID, verdwijnen vanzelf. Dat denkt Apple-topman Craig Federighi. Hij is er zeker van dat mensen er minder sceptisch over zullen zijn als zij de functie eenmaal geprobeerd hebben.

Dat zegt Federighi in een interview met TechCrunch. Federighi heeft een belangrijke positie binnen Apple: hij gaat over alle software.

’Face ID werkt prima op iPhone X’

Sinds de aankondiging van de iPhone X zijn er al veel berichten van mensen die bedenkingen hebben over de nieuwe manier van ontgrendelen van het toestel. Er is veel gezegd en geschreven, voornamelijk over wat Apple eraan doet om te zorgen dat FaceID minstens net zo’n veilige methode wordt als Touch ID.

Dat tijdens de demonstratie Face ID niet werkte voor Craig Federighi, draagt bij aan deze zorgen. Federighi nam tijdens de Keynote een demo-model ter hand om de nieuwe functie aan het grote publiek te tonen. Echter, hij werd gevraagd om zijn pincode en Face ID werkte niet. Apple zelf zei daarop dat de smartphone vlak voor de Keynote door te veel verschillende mensen was getest, maar dat alleen het gezicht van Craig Federighi erop werkt. Volgens Apple zou het geen miskleun zijn, maar juist laten zien hoe goed het de beveiliging van Face ID op orde heeft.

Daarom blijft Apple en zo ook Craig Federighi stellen dat Face ID een snelle en betrouwbare vervanger van Touch ID is. Toch zullen er momenten zijn dat de gezichtsscanner niet werkt. Eén van de voorwaarden is namelijk de volledige aandacht van degene die zich probeert te identificeren. FaceID maakt gebruik van punten in de ogen, neus en mond. Mensen met een sluier of mondkapje kunnen geen gebruikmaken van de camera. Dat kan voor problemen zorgen in culturen waar het dragen van dergelijke zaken normaal is. Met een sjaal om of een helm op, werkt het prima, verzekert Federighi.

Eerder bleek al dat FaceID het zou moeten doen als men een zonnebril draagt. Dat werkt niet als de glazen infrarood blokkeren. Dan is het noodzakelijk de bril af te doen of gebruik te maken van de pincode.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general