‘Mensen wachten op iPhone X ten koste van iPhone 8’

‘Mensen wachten op iPhone X ten koste van iPhone 8’

Veel mensen wachten op de iPhone X en dat gaat ten koste van de verkoopcijfers van de iPhone 8. Er is grote vraag naar het nieuwe toptoestel, terwijl de bestellingen voor de iPhone 8 lager liggen dan normaal.

Dat terwijl de nieuwe Apple Watch Series 3 wel als warme broodjes over de toonbank gaan. Normaal gesproken is de nieuwe iPhone binnen een paar minuten uitverkocht, maar voor de iPhone 8 liep dat dit jaar anders.

iPhone 8 is nog volop beschikbaar

De iPhone 8 is nog volop beschikbaar. De meeste modellen kun je nog steeds aanstaande vrijdag bij de Apple Store in Amsterdam, Haarlem of Den Haag halen. Voor sommige modellen moet je even wachten, maar binnen een week heb je je nieuwe toestel al in huis. Het duurt slechts één tot twee weken om een iPhone 8 of iPhone 8 Plus te leveren.

De reden voor die lage levertijden is dat veel consumenten geen behoefte hebben aan de iPhone 8, maar liever wachten tot de iPhone X. Dat is de verklaring van de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo. In een brief schrijft hij dat consumenten afwachten totdat zij de iPhone X kunnen bestellen. Kuo stelt dat er veel vraag is naar het nieuwe model, terwijl veel mensen de iPhone 8 kuist links laten liggen.

De hoge vraag naar de iPhone X kan zorgen voor teleurstellende kwartaalcijfers betreft de iPhone, omdat de iPhone 8 en iPhone 8 Plus minder goed verkopen.

iPhone X is populair

Veruit de meeste mensen laten de iPhone 8 en iPhone 8 Plus link liggen, maar wachten totdat zij de iPhone X kunnen bestellen. De voorverkoop van dat toestel start op vrijdag 27 oktober, over een ruimte maand. Normaal gesproken duurt het drie tot zes weken om nieuwe iPhones te verschepen, terwijl er voor de iPhone 8 maar een of twee weken staat. Kuo gaat er dan ook vanuit dat de iPhone X de verkoop van de iPhone 8 in de weg staat.

Een andere verklaring is dat Apple dit jaar beter was voorbereid op de verkoop van de iPhone 8. Inmiddels is het toestel al zo goed verkrijgbaar, dat ook providers en resellers de toestellen straks al op voorraad hebben. Mogelijk zal de verkoop van de iPhone X een stuk stroever verlopen. Men verwacht een grote vraag en weinig aanbod. Daardoor zouden er wereldwijd tekorten ontstaan.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general