‘Productie iPhone X nog verder omlaag’

‘Productie iPhone X nog verder omlaag’

Apple heeft haar toeleveranciers laten weten de productie van de iPhone X nog verder naar beneden bij te stellen. Dat gaat voor problemen zorgen bij de voorverkoop van het nieuwe toestel, die op vrijdag 27 oktober zal starten.

Eerder werden er al problemen bij fabrikanten gemeld. Zij hebben grote moeite alle onderdelen in grote aantallen te kunnen leveren. Daardoor lopen sommige fabrieken voor, terwijl andere fabrieken achterlopen in de productie van onderdelen. Dit veroorzaakt dat straks de vraag naar iPhone X-modellen groter is dan het aanbod.

iPhone X heeft productieproblemen

Apple en haar toeleveranciers lopen bij de productie van het nieuwe toestel tegen een aantal productieproblemen aan. Apple zou verschillende fabrikanten hebben verteld rustig aan te doen met de productie van onderdelen. Dat meldt de Taiwanese site Digitimes.

De meeste producenten van onderdelen van de iPhone X werken op maar 40 procent van hun productiecapaciteit, zoals die door Apple is ingepland. Niet alle bedrijven kunnen rustig aan doen. Andere bedrijven moeten van Apple juist alle zeilen bij gaan zetten, om de 40 procent te kunnen halen. Die bedrijven lopen achter, omdat ze moeite hebben met het maken van onderdelen.

Apple staat bekend om haar strenge kwaliteitscontroles. Daardoor liggen de succescijfers van de onderdelen erg laag. Juist omdat de onderdelen van goede kwaliteit zijn, zou de prijs van de telefoon hoog liggen. Het kost meer om alle afgekeurde onderdelen opnieuw te produceren.

iPhone X reden voor paniek?

Je hoeft nog niet meteen in paniek te raken. De iPhone X ligt mogelijk gewoon op schema, ondanks dat een aantal analisten anders beweren. Vorig jaar hanteerde Apple dezelfde strategie al. Bepaalde onderdelen van de iPhone 7 waren toen moeilijk te maken en konden niet in grote hoeveelheden worden geproduceerd. Apple vroeg toen ook een aantal toeleveranciers de productie omlaag bij te stellen.

Er gaan meerdere geruchten dat de iPhone X in de voorverkoop moeilijk te verkrijgen zal zijn. Apple presenteerde het toestel op 12 september en zal het toestel op 27 oktober in de verkoop doen. Naar verluidt wordt het moeilijk een toestel te machtigen. De iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn wel al te verkrijgen, maar lopen op gebied van verkoopcijfers achter. De iPhone X is het topmodel, met een OLED-scherm, betere camera’s en Face ID. Een 64GB model gaat 1159 euro kosten, terwijl het duurste model van 256 GB 1329 euro kost. De toestellen zijn verkrijgbaar in het wit en het zwart.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general