Cook: “Prijs iPhone X is een goede prijs”

Cook: “Prijs iPhone X is een goede prijs”

De prijs die Apple voor de iPhone X hanteert, is een goede prijs. Dat vindt de CEO van Apple, Tim Cook. Volgens hem is de iPhone X goed geprijsd voor de technologie die je ervoor terugkrijgt.

In de Verenigde Staten kost het nieuwe toestel 999 dollar. In Nederland is het model vanaf 27 oktober te bestellen tegen een vanaf prijs van 1159 euro, voor het 64GB-model. In een interview in het tv-programma Good Morning America vindt Tim Cook het toestel niet te duur.

Goede prijs voor iPhone X

De iPhone X heeft een goede prijs voor de technologie die je ervoor krijgt, vindt Cook. Volgens Cook betalen de meeste mensen gespreid voor hun telefoon. Er zouden maar weinig mensen zijn die meteen het hele bedrag neerleggen. De meeste mensen ruilen bovendien hun huidige telefoon in, door tweedehands verkoop of bij Apple zelf. Daardoor gaat er een bedrag van de prijs af. Ten slotte zijn er ook providers die eigen voordelen bieden, zo stelt Cook.

Volgens Tim Cook moeten we niet vergeten dat de smartphone een belangrijke rol in ons leven speelt. “Als we kijken naar de iPhone, is die essentieel geworden in het dagelijks leven”. Zo stelt Cook. De smartphone van tegenwoordig moet steeds meer kunnen en daarom is er meer techniek ingebouwd. Daardoor gaat de prijs ook verder omhoog.

Verder gebruikt de iPhone X dezelfde processor als de iPhone 8. Dat model is een stuk goedkoper verkrijgbaar, bij een vanaf prijs van 809 euro. Maar de X heeft een nieuw OLED-scherm die van rand tot rand loopt en heeft bovendien een gezichtsscanner. Daarom is de iPhone X aanzienlijk duurder.

Prijzen en beschikbaarheid

De iPhone X zal op 27 oktober in Nederland beschikbaar komen. Vanaf die datum is het toestel te bestellen. Een week later worden de eerste toestellen uitgeleverd. Naar verluidt zal het nog even duren voordat men echt de iPhone X in handen heeft, omdat er nog steeds problemen in het productieproces zouden zijn. Wie niet te lang wil wachten, kan een iPhone 8 of iPhone 8 Plus bestellen. Deze zijn sinds afgelopen vrijdag wereldwijd verkrijgbaar.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general