Bankpassen kunnen beschadigen door draadloos laden iPhone 8

Bankpassen kunnen beschadigen door draadloos laden iPhone 8

Alvorens het opladen van de iPhone 8, iPhone 8 Plus en straks de iPhone X, moeten gebruikers hun bankpassen eerst verwijderen. Voor het eerst is het mogelijk de smartphones draadloos op te laden. Dat kan dankzij de ondersteuning voor laders die over Qi-technologie beschikken.

Veel gebruikers hebben een iPhone-hoesje met een opbergvakje voor de bankpas of creditcard. Daar dienen gebruikers voorzichtig mee te zijn, waarschuwt accessoire maker Belkin.

Draadloos opladen iPhone 8 slecht door bankpassen

Wie de iPhone 8, iPhone 8 Plus op iPhone X draadloos wil opladen, kan het beste de bankpassen en creditcard eerst verwijderen. Dergelijke pasjes kunnen namelijk de overdracht van stroom tussen de iPhone en de draadloze lader in de weg zitten.

Niet alleen het draadloos opladen werkt dan minder goed, maar de pasjes kunnen er zelf ook door beschadigd raken. Belkin raadt dan ook aan om alle bankpassen eerst te verwijderen. De accessoire maker zegt dat de dikheid van de case weliswaar het opladen iets kan beïnvloeden, maar dat het grootste probleem de creditcard is. In een creditcard en bankpas zit een chip of een magnetische strip, die de energieoverdracht kan verstoren.

De energie wordt dan zodanig verstoord, dat de lader zichzelf beschermt en helemaal niet meer oplaadt. Daarnaast is het mogelijk dat de bankpas of creditcard daardoor plotseling niet meer werkt.

De eerste verhalen over niet werkende bankpassen of creditcard zijn inmiddels al verschenen. Op het online forum Reddit zijn al een aantal gebruikers die hun creditcard niet meer kunnen gebruiken, nadat deze in contact kwamen met de draadloze oplader. Het is niet duidelijk of het enkel gaat om bankpassen met een magnetische strip, of dat ook de nieuwe bankpassen met een chip problemen kunnen veroorzaken. Het beste is om je pasjes uit de buurt van de draadloze oplader voor de iPhone 8 en iPhone X te houden.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general