‘iPhone 8 kost 250 euro om te maken’

‘iPhone 8 kost 250 euro om te maken’

Het kost Apple zo’n 250 euro om een iPhone 8 te produceren. De iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn daarmee iets duurder om te maken dan de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Vorig jaar kostte de iPhone 7 nog 238 dollar aan onderdelen. De grootste oorzaak van de prijsstijging is het duurdere True Tone-scherm in de iPhone 8 en iPhone 8 Plus

Het is niet precies duidelijk hoeveel de onderdelen kosten, maar het gaat om een schatting van het onderzoeksbureau IHS Markit. De cijfers zijn gepubliceerd door Bloomberg.

Onderdelen iPhone 8

Apple is zo’n 250 dollar kwijt aan onderdelen voor de iPhone 8. Het gaat dan om het toestel met 64GB opslaggeheugen, het instapmodel van de nieuwe iPhone. De materialen zijn dit jaar bijna tien dollar duurder dan die van de iPhone 7 met 32GB opslaggeheugen van vorig jaar.

Ook voor de Plus-modellen geldt dat Apple meer kwijt is aan onderdelen. De goedkoopste iPhone 8 Plus heeft aan bijna 290 euro aan onderdelen. De goedkoopste iPhone 7 Plus kostte vorig jaar nog 270 dollar aan onderdelen. Dat betekent dat Apple 20 dollar meer betaalt voor de productie van haar nieuwe smartphone. De kosten worden dubbel doorberekend aan de consument.

Duurdere iPhone 8

Ook voor de consument is de iPhone duurder geworden. Vorig jaar was de iPhone 7 verkrijgbaar vanaf 769 euro, dit jaar is dat bedrag 809 euro. Een toename van 40 euro. Voor dat extra bedrag heb je wel dubbel zoveel opslagruimte als vorig jaar, een betere camera en een snellere processor.

De extra kosten van onderdelen zitten dan ook vooral in het opslaggeheugen, stelt een analist van IHS. Apple heeft de camera in met name de iPhone 8 Plus aanzienlijk verbeterd in vergelijking met zijn voorganger. Daarnaast was de processor duurder om te maken. Die drie onderdelen samen stuwen de prijs. Volgens Bloomberg zijn de duurste onderdelen in het toestel nog steeds de schermen van de iPhone 8 en iPhone 8 Plus.

De iPhone 8 heeft nieuwe schermen met True Tone-ondersteuning. Die technologie zorgt voor een betere kleurweergave, omdat de kleuren van het scherm zich aanpassen aan het omgevingslicht.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general