iPhone 7 en iPhone 8 hebben geen FM radio

iPhone 7 en iPhone 8 hebben geen FM radio

De iPhone 7 en de iPhone 8 beschikken niet over een FM-radio. De Amerikaanse keuringsinstantie FCC beweert dat een groot aantal smartphones, waaronder de iPhone, beschikt over een ingebouwde radio. De mogelijkheid zou weliswaar niet voor consumenten te zien zijn, maar onderdelen in de iPhone zouden het gebruik ervan toch mogelijk moeten maken.

De keuringsinstantie wil graag dat de radio op de smartphones geactiveerd worden, zodat mensen op de hoogte kunnen worden gehouden van de nieuwste ontwikkelingen bij rampen en andere incidenten.

FCC wil FM radio op iPhone

Directe aanleiding voor de beweringen van de FCC zijn orkanen zoals die op Sint-Maarten en Puerto Rico. Tijdens deze orkanen werd duidelijk hoe afhankelijk mensen zijn van moderne technologie. Als communicatienetwerken niet meer werken, zijn mensen afhankelijk van oudere technieken, zo denkt de FCC.

Dat de FCC de FM-radio op de smartphone in wil schakelen, is niet nieuw. De Amerikaanse keuringsinstantie maakt zich daar al sinds begin dit jaar sterk voor. Het gaat niet alleen om de iPhone, maar om alle smartphones die de mogelijkheid hebben. De FCC stelt dat bijna iedere smartphone een FM-radio heeft, maar dat deze niet is geactiveerd door de fabrikant.

Als het mobiele netwerk als gevolg door een incident of ramp wordt platgelegd, moeten mensen toch op de hoogte kunnen blijven van het nieuws. Dit zou kunnen via de radio. De FCC dringt er bij Apple op aan om de radio in te kunnen schakelen. Tijdens orkaan Irma op Sint-Maarten was de radio de enige manier voor eilandbewoners om op de hoogte te blijven.

Bewering FCC klopt niet volgens Apple

De FCC schreef daarop een open brief aan Apple om Apple te bewegen de ingebouwde radio in te schakelen. Apple heeft daarop gereageerd, dat de iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8 en iPhone 8 Plus geen apparatuur aan boord hebben om dit mogelijk te maken. Daarmee is het praktisch onmogelijk aan de wens van de keuringsinstantie te voldoen. Opmerkelijk is dat Apple het alleen heeft over de huidige toestellen. Of de hardware wel aanwezig is op oudere modellen, laat het bedrijf uit Cupertino in het midden.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general