‘Apple wil toch weer lcd in 2018 iPhone’

‘Apple wil toch weer lcd in 2018 iPhone’

Apple overweegt voor volgend jaar de volgende iPhones uit te rusten met een lcd-scherm in plaats van een OLED-scherm. De opvolger van de iPhone X zal volgend jaar wel over een OLED-scherm beschikken, terwijl de overige toestellen weer een lcd-scherm krijgen. Het is ook mogelijk dat Apple helemaal stopt met OLED-schermen.

Eerder was de verwachting dat alle iPhones in 2018 een OLED-beeldscherm zouden krijgen, maar Apple kiest daar mogelijk toch niet voor. De iPhone X is een aantal weken uitgesteld vanwege productieproblemen. Mogelijk is het daardoor niet mogelijk volgend jaar alle iPhones te voorzien van dergelijke displays. Wel kiest Apple voor een nieuwe techniek, waardoor de lcd-schermen in de volgende iPhones van Apple een stuk beter zullen zijn.

Full Active-lcd in iPhone

Apple moet de iPhone X nog uitbrengen, maar is waarschijnlijk nu al weer bezig met het ontwerpen van de opvolger van het toestel. Er gaan geruchten dat het bedrijf voor alle volgende iPhones kiest voor lcd-schermen.

Het is zelfs mogelijk dat Apple helemaal stopt met OLED-schermen en weer terug gaat naar lcd. De iPhone X zal dan het enige toestel worden dat Apple ooit heeft uitgebracht met een OLED-scherm. Dat schrijft The Wall Street Journal. Als alternatief zou Apple kiezen voor de Full Active-lcd-schermen. Dat is een nieuwe technologie voor lcd-schermen.

De nieuwe techniek heeft dezelfde voordelen als OLED-schermen, maar zijn een stuk goedkoper en eenvoudiger om te maken. De kleuren zijn wel veel helderder, de zwarttinten zijn dieper en het contrast is hoger. Daardoor lijkt het scherm sterk op een OLED-scherm. Bovendien is het mogelijk om de randen een stuk dunner te maken. Dat is nodig, want mogelijk zal Apple volgend jaar het ontwerp van de iPhone X overnemen op de andere modellen.

De nieuwe lcd-schermen hebben een schermrand van tenminste 0,5 mm nodig. Voor de iPhone X is dat klein genoeg. Het is nog niet duidelijk hoe het nieuwe scherm uit in de volgende iPhones uit komt te zijn. Wel zijn er al fabrikanten die dergelijke schermen gebruiken, zoals de Chinese smartphonefabrikant Xiaomi. In de Mi Mix 2 wordt deze technologie al gebruikt. De schermranden van dat toestel zijn aan alle kanten erg dun. Of Apple volgend jaar toch weer kiest voor lcd, is dus nog even afwachten.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general