Apple onderzoekt opgezwollen accu’s iPhone 8 Plus

Apple onderzoekt opgezwollen accu’s iPhone 8 Plus

Apple is een onderzoek gestart naar meldingen van gebruikers over de iPhone 8 Plus. Tijdens het opladen zou de accu van dat toestel opzwellen. Er zijn de afgelopen dagen meerdere meldingen van verschillende gebruikers geweest dat de accu van het toestel bol zou staan tijdens het opladen.

Het scherm wordt tijdens het opladen van de iPhone 8 Plus omhoog gedrukt, omdat de accu bol staat. Een aantal iPhones kwam zelfs direct uit de doos met een opgezwollen accu.

Accuproblemen iPhone 8 Plus

De iPhone 8 Plus lijkt een probleem te hebben met de accu van het toestel. Apple zegt tegen de Amerikaanse site MacRumors dat slechts een klein aantal toestellen te maken heeft met het probleem. Er zijn miljoenen toestellen gemaakt en verkocht, terwijl er maar drie meldingen zijn gedaan van opzwellende batterijen.

Dat maakt het probleem voor Apple gemakkelijker te onderzoeken. Bovendien lijkt het hier om incidenten te gaan en niet om een structureel probleem. De eerste melding kwam uit China. Een gebruiker zegt dat haar iPhone 8 Plus in perfecte staat uit de doos kwam, maar opzwol toen ze het toestel probeerde op te laden. Een Japanse koper zag dat zijn iPhone 8 Plus direct uit de doos al een opgezwollen accu had, en dat het scherm omhoog was gedrukt.

Apple onderzoekt iPhone 8 Plus

Apple heeft in alle drie de gevallen de gebruikers verzocht om het toestel terug te brengen naar de leverancier. Deze stuurt de toestellen op naar Cupertino, voor verder onderzoek. Het gaat hier om incidenten, maar Apple onderzoekt de toestellen toch. Dit om een gelijkende situatie met dat van de Note 7 van vorig jaar te voorkomen. Concurrent Samsung had toen problemen met ontploffende en brandbare telefoons. Het ging om honderden exemplaren en Samsung moest uiteindelijk alle toestellen terugroepen. Hier ging het om een ontwerpfout.

Dat lijkt bij de iPhone 8 Plus niet aan de orde. Het gaat mogelijk om een fout bij het productieproces. Een zeer klein deel van de toestellen lijkt een defecte batterij te hebben. Apple zegt tegen MacRumors een onderzoek te starten, maar wil daar verder geen mededelingen over doen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general