Amerikaanse iPhone 8 is mooier dan Europese

Amerikaanse iPhone 8 is mooier dan Europese

De Amerikaanse iPhone 8 en iPhone 8 Plus zien er op de achterkant mooier uit dan de Europese. Bij de Europese variant zie je onder meer een CE-logo en andere teksten, terwijl de Amerikaanse variant alleen de tekst ‘iPhone’ achterop het toestel heeft.

De Europese versie heeft daarnaast ook een icoontje met een prullenbak met een kruis erdoor. Daarmee wordt aangegeven dat je de iPhone niet in de prullenbak mag gooien.

iPhone 8 in Amerika zonder teksten

De iPhone 8 en iPhone 8 Plus worden in Europa ontsierd door allerlei teksten en icoontjes, terwijl dat op de Amerikaanse variant niet het geval is. Op de Amerikaanse iPhone 8 en iPhone 8 Plus staat alleen de tekst ‘iPhone’, terwijl er voorgaande jaren nog ‘Designed by Apple in California’ op stond, samen met de FCC- en IC-nummers. Op de Europese variant zie je die tekst nog wel, samen met het binnen de Europese Unie verplichte CE-keurmerk.

Apple werkte in de Verenigde Staten samen met de overheden om te zorgen dat de teksten niet gepubliceerd werden op de iPhones. Als je de informatie nu wilt lezen, dien je het boekje erbij te pakken of naar de website van Apple te gaan. Maar wat Apple in de Verenigde Staten wel lukte, is in Europa niet gelukt. Je zit dus vast aan de gebruikelijke teksten op de iPhone 8 en iPhone 8 Plus.

Europese versie iPhone 8 heeft wel teksten

Op de Europese iPhone 8 vind je nog wel de tekst ‘Designed by Apple in California, Assembled in China’. Daaronder staat het CE-logo en het icoon dat je verbiedt om de iPhone in een afvalbak te gooien. De reden daarvoor is dat het Apple niet gelukt is de regelgeving binnen de Europese Unie ‘te omzeilen’.

Het serienummer en het typenummer staan niet meer achterop. Die tekst is namelijk niet verplicht en is een keuze van Apple zelf. Daarmee is de hoeveelheid tekst dus afgenomen. Toch krijg je niet het mooie lay-out op de achterkant zoals in de VS wel het geval is. Als je dus een cleane iPhone wil, dien je er eentje uit de VS te halen. Dat loont niet echt: je betaalt nog salestax, invoerkosten en natuurlijk de Nederlandse BTW. Het verschil is dan een paar euro.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general