FBI hoeft niet te vertellen hoe iPhone hack werkt

FBI hoeft niet te vertellen hoe iPhone hack werkt

De FBI hoeft niet te vertellen hoe het de dienst gelukt is om de iPhone te hacken. De iPhone-hack was vorig jaar groot nieuws. Drie nieuwsmedia hadden de FBI voor de rechter gedaagd om zo te weten te komen hoe de Amerikaanse geheime dienst het gelukt was om de iPhone 5C van een terrorist te ontgrendelen.

Een Amerikaanse rechter heeft nu bepaald dat de FBI niet hoeft te vertellen hoe het de instantie gelukt is om de smartphone te ontgrendelen.

FBI mag hack iPhone geheime houden

Van de federale rechter hoeft de FBI niet te onthullen hoe het er in geslaagd is om de iPhone 5C van een terrorist te ontgrendelen. De FBI zou daarvan gebruik hebben gemaakt van de dienst van een bedrijf. De organisatie hoeft niet te vertellen welk bedrijf dat was of wat er is betaald voor het middel om de smartphone te ontgrendelen. AP, USA Today en Vice Media wilden dat wel graag weten.

De iPhone in kwestie is de iPhone 5C van Rizwan Syed Farook, een van de aanslagplegers in san Bernardino. Tijdens de aanslag kwamen er vorig jaar 14 mensen om het leven. De FBI eiste van Apple dat het bedrijf uit Cupertino toegang zou verstrekken tot het apparaat. Apple weigerde dat, omdat het bedrijf de privacy van haar gebruikers zwaarder vond wegen. De FBI daagde Apple daarop voor de rechter.

Halverwege de rechtszaak meldde de FBI dat een derde partij erin was geslaagd om de iPhone te ontgrendelen. Daarop wilden nieuwmedia weten welk bedrijf dat was en wat ervoor betaald was. Verder bleek dat er geen nuttige informatie op het toestel stond. Toch was de FBI tevreden.

Het was een van de grootste rechtszaken ooit, waarbij Apple betrokken was. Apple liet zien dat het de privacy van gebruikers belangrijk vindt. Tegelijkertijd heeft Apple imagoschade geleden. De iPhone 5C bleek wel te kraken. Apple heeft altijd volgehouden dat het de FBI niet heeft geholpen met het ontgrendelen van het toestel. De methode werkt waarschijnlijk niet op nieuwere modellen, vanwege de Secure Enclave die in de nieuwere toestellen zijn ingebouwd. Er gaan sinds die tijd geruchten dat de FBI een Israëlisch bedrijf heeft ingeschakeld, maar dat is nooit bevestigd. Een andere mogelijkheid is dat de FBI een groep professionele hackers heeft ingeschakeld.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general