‘Apple maakt oudere iPhone niet langzamer’


‘Apple maakt oudere iPhone niet langzamer’


Apple maakt oudere iPhones niet expres langzamer. Veel gebruikers klagen over iOS wanneer Apple een nieuwe versie uitbrengt. Volgens consumenten zou Apple het toestel expres langzamer maken, om gebruikers te bewegen een nieuwe iPhone te kopen.

Uit onderzoek blijkt dat die bewering niet klopt. Het benchmarkbedrijf Futuremark stelt dat oudere iPhones niet expres langzamer worden gemaakt als Apple een nieuwe versie uitbrengt.

iPhone is niet langzamer

De oudere iPhone wordt niet expres langzamer gemaakt met een nieuwe update. Dat stelt het benchmarkbedrijf Futuremark. Het bedrijf wilde voor eens en voor altijd zeker weten of oudere iPhones echt trager worden na een update. Het bedrijf heeft ruim 100.000 benchmarks van zeven verschillende iPhone-modellen geanalyseerd. Die werden gemeten op drie versies van iOS. Aan de hand van alle data werd gekeken of Apple de toestellen expres trager maakt.

Het oudste model dat met iOS 11 werkt, is de iPhone 5S uit 2013. Het is het eerste toestel met een 64-bit A7-chip. iOS 11 heeft die ondersteuning nodig. Futuremark goot vervolgens de prestaties van de grafische chip en de processor in een grafiek. Hoe hoger het staafje is, hoe beter de prestaties. Op de grafiek is te zien dat de iPhone 5S sinds het uitbrengen van iOS 9 stabiel is gebleven. Er zijn slechts hele kleine verschillen en die zijn volgens Futuremark ‘normaal’.

iPhone 5S Performance iOS 11

Ook de iPhone 6S en de iPhone 7 zijn niet langzamer na een update, want de prestaties zijn vrijwel constant. De prestaties van de CPU zijn ietsje slechter, maar dat komt volgens het bedrijf door ‘andere factoren’. De verschillen zijn te klein om er iets van te merken. Er is dus geen sprake van het expres slomer maken van een iPhone om je zo aan te zetten om een nieuw toestel aan te schaffen.

De benchmark data toont aan dat Apple geen toestellen expres langzamer maakt, maar dat Apple juist goed werk aflevert, zo zegt Futuremark. Oude telefoons worden ook van updates voorzien, en dat is juist goed van Apple, zo stelt het bedrijf. De prestaties blijven gelijk, ook na een update. Een toestel kan wel trager aanvoelen als nieuwe functies of apps bedoeld zijn voor toestellen met een krachterige processor. Bovendien hebben sommige updates na een release nog bugs. Ook dat kan ertoe leiden dat het toestel trager aanvoelt.

iPhone iOS 11 GPU

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general