Steeds meer meldingen over problematische iPhone 8

Steeds meer meldingen over problematische iPhone 8

Er komen steeds meer meldingen van problemen met de iPhone 8 en de iPhone 8 Plus. Vorige week verschenen er al berichten van gebruikers die meldden dat hun toestel was opengebarsten. Inmiddels zijn er meer mensen die problemen hebben met de nieuwe iPhones.

Steeds meer gebruikers melden dat hun iPhone 8 of iPhone 8 Plus zomaar openbarst. Dat is het gevolg van een opgezwollen accu’s. Er zijn geen meldingen van accu’s die vlam hebben gevat of zijn ontploft.

iPhone 8 zorgt voor hoofdpijn bij Apple

Dit jaar heeft Apple het er maar moeilijk mee. Naar verluidt werd de iPhone X uitgesteld vanwege een tekort aan onderdelen en bracht Apple daarom alleen de iPhone 8 en iPhone 8 Plus op tijd uit. Die toestellen hebben een heel eigen probleem: ze zouden zo maar openbarsten. De problemen leiden tot veel hoofdpijn op het hoofdkantoor van Apple.

Het probleem is de accu. Het lijkt sterk op het probleem dat Samsung vorig jaar had met de Samsung Galaxy Note 7. Het verschil is dat accu’s van dat toestel wel in brand vlogen of ontploften. Het was het gevolg van een productiefout in de accu. Of dat bij Apple ook het geval is, is nog afwachten.

Openbarstende iPhone 8

Dat de iPhone 8 en iPhone 8 Plus openbarsten, kan voor paniek zorgen, maar is juist goed, zo zegt Apple. Het openbarsten van de iPhone is namelijk om tegen te gaan dat de accu verder beschadigd raakt. Er komen wel steeds meer meldingen van gebruikers die problemen melden met de iPhone 8. Vorige week kwamen er al twee incidenten aan het licht in Taiwan en Japan. In het eerste geval zette het toestel op tijdens het opladen, het andere toestel was uit de doos al opengebarsten. Er zijn inmiddels ook problemen in Canada en Griekenland gemeld. Dat betekent dat Apple een wereldwijd probleem heeft met toestellen uit verschillende batches.

Apple wil er zelf niet te veel over kwijt. Wel zegt het bedrijf dat het de incidenten met de toestellen onderzoekt. De toestellen zijn dan ook in het bezit van het hoofdkantoor. Het is niet bekend of het hier gaat om een groot verspreid probleem, of om aparte problemen. Apple gaat ervan uit dat de batterijen zijn opgezwollen. Dat kan gebeuren bij dit soort accu’s. Volgens Apple is dit echter niet gevaarlijk.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general