‘Nieuwe iPhones krijgen geen vingerafdrukscanner meer’

‘Nieuwe iPhones krijgen geen vingerafdrukscanner meer’

Dit jaar is het laatste jaar dat de iPhone nog een vingerafdrukscanner heeft. Apple zou vanaf 2018 van plan zijn uitsluiten iPhones met Face ID uit te brengen. Het tijdperk van de Touch ID-sensor komt daarmee volgend jaar aan zijn einde.

Dat stelt de bekende analist Ming-Chi Kuo. Kuo heeft een goede trackrecord als het gaat om voorspellingen en geruchten rondom iPhones. Kuo denkt dat Apple vanaf volgend jaar alleen nog gebruikmaakt van Face ID.

Face ID op nieuwe iPhone vanaf 2018

De vingerafdrukscanner moet volgend jaar het veld ruimen voor de gezichtsherkenningssensor. Dat gebeurt nu al op de iPhone X. Volgend jaar zullen alle toestellen gebruikmaken van Face ID, stelt Kuo. De belangrijkste reden om dat te doen, is om de voorsprong op Android-fabrikanten te vergroten.

Alle iPhones krijgen volgend jaar een TrueDepth-camera. Sommige gebruikers hebben dit jaar juist voor een iPhone 8 of iPhone 8 Plus gekozen om gebruik te kunnen maken van Touch ID. Het is een grote stap om Touch ID te vervangen met Face ID. De vingerafdruksensor was al sinds de iPhone 5S in ieder toestel van Apple aanwezig. Het was de manier om snel toegang te krijgen tot het toestel en apps.

Apple wil volgend jaar Touch ID afschaffen, zo denkt Kuo. Voorwaarde is wel dat gebruikers van de iPhone X positief reageren op Face ID.

Voorsprong zonder vingerafdrukscanner

Apple zou een enorme voorsprong hebben op de concurrentie als het bedrijf alleen maar gebruikmaakt van Face ID. De TrueDepth-camera die Face ID mogelijk maakt heeft Apple volgens Kuo op een voorsprong van 2,5 jaar gezet. Toch zijn er concurrenten die hun plannen om een vingerafdrukscanner onder het scherm te intergreren, in de ijskast hebben gezet. Fabrikanten van Android-toestellen zouden bezig zijn met gezichtsherkenning, op dezelfde manier als Apple dat nu doet.

De Samsung Galaxy Note 9 zou volgend jaar nog steeds een vingerafdrukscanner krijgen. Mogelijk heeft Apple tegen die tijd alle iPhones vervangen met Fce ID. De iPhone 8 en de iPhone 8 Plus zullen dus mogelijk de laatste toestellen met Touch ID zijn.

iPhone X heeft al Face ID

Mocht je benieuwd zijn naar hoe de iPhone in de toekomst met Face ID zal werken, dan kun je vanaf volgende week vrijdag de iPhone X bestellen. De eerste modellen worden dan een week later geleverd.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general