iPhone X verbergt notificaties

iPhone X verbergt notificaties

De iPhone X heeft een nieuwe feature die je meer privacy geeft: als de smartphone is vergrendeld, laat het geen notificaties meer zien. Dankzij Face ID kan de iPhone slimmer overweg met notificaties.

Je ziet alleen de volledige notificaties als je ingelogd bent aan de hand van Face ID. Is de iPhone X vergrendeld, dan krijg je alleen de notificatie van de app te zien, zonder daarbij het inhoudelijke bericht.

iPhone X notificaties

Door dat de iPhone X van rand tot rand loopt, is er geen ruimte voor de vingerafdrukscanner. Apple heeft in plaats daarvan een gezichtsscanner in gebouwd, die luistert naar de naam Face ID. Face ID is volgens Apple veiliger, maar komt nu ook nog met een ander voordeel.

Het voordeel is dat anderen niet zomaar naar je notificaties kunnen kijken. Als iemand anders naar de iPhone X kijkt, ziet men wel van welke apps er notificaties zijn, maar niet de volledige inhoud van de app. Als je zelf naar de iPhone kijkt, weet het toestel dat jij het bent en krijg je de hele inhoud te zien.

De functie zit verborgen in de nieuwste release van het mobiele besturingssysteem iOS 11. Via de instellingen-app is het mogelijk de functie ook voor oudere toestellen in te schakelen, maar dit werkt dan op een iets andere manier. Je kunt via Instellingen en dan Berichtgeving kiezen voor welke apps je meldingen wilt afschermen. Door op ‘toon voorvertoning’ de gewenste optie te kiezen zijn de berichten af te scherpen.

De iPhone X is het eerste toestel dat op deze manier zal werken. Apple zet dus flink in op Face ID. De iPhone X is een revolutionair nieuw toestel met een volledige voorkant en de A11 Bionic chip. Het toestel is vanaf volgende week vrijdag, 27 oktober te bestellen. De eerste toestellen worden 3 november uitgeleverd. Vanwege de grote vraag naar het toestel en eerdere productieproblemen is er maar een beperkt aanbod. Je dient dus snel te handelen als je een iPhone X wilt bestellen. Naar verluidt is het toestel binnen enkele minuten uitverkocht.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general