‘Apple werkt aan opvouwbare iPhone’

‘Apple werkt aan opvouwbare iPhone’

Apple werkt aan een opvouwbare iPhone, zo blijkt uit een nieuw gerucht. Het is nog niet bekend om welke iPhone het precies gaat. Naar verluidt zou het om een toestel gaan dat pas in 2020 in productie wordt genomen.

Volgens het gerucht werkt Apple aan een opvouwbaar scherm, samen met schermfabrikant LG. Dat meldt de Koreaanse website The Investor. Eerder werkte Apple met LG samen om schermen te maken voor de Apple Watch.

’Opvouwbare iPhone komt eraan’

Apple is nu al bezig met de nieuwe iPhones voor de komende jaren, zo stelt het gerucht. Volgend jaar wil Apple alle iPhones voorzien van Face ID en stoppen met Touch ID, zo bleek uit eerdere geruchten. Mogelijk wil het bedrijf ook terug naar Super LCD en stoppen met het gebruik van OLED. De iPhone X is dan het enige toestel van Apple dat ooit een OLED-scherm heeft gekregen.

Apple zou zelfs al werken aan een toestel dat pas in 2020 in productie zal worden genomen. Het bedrijf zou samen willen werken met LG. De bedoeling is een opvouwbaar scherm te ontwikkelen, die in 2020 door LG in productie wordt genomen. Daarmee zou Apple Samsung aan de kant willen zetten.

Tot die tijd krijgen we wellicht toch iPhones met OLED-schermen, ook al is het geruchtencircuit daar verdeeld over. De iPhone X heeft al een OLED-scherm, maar de iPhone 8 en iPhone 8 Plus hebben nog een ips-lcd-display. Het zijn mogelijk de laatste modellen met een dergelijk scherm. OLED-techniek staat bekend om levendigere kleuren, diepere contrasten en een energiezuiniger verbruik. Dat komt doordat bij een zwart beeld pixels worden uitgeschakeld. Bij LCD wordt juist het hele scherm verlicht aan de hand van een backlight.

iPhone X en iPhone 8

Wat Apple in de toekomst voor ons in petto heeft, is koffiedikkijken. Mogelijk krijgen alle iPhones volgend jaar een OLED-scherm. Dit jaar moeten we het doen met de iPhone 8, de iPhone 8 Plus en de iPhone X. De iPhone X is vanaf 27 oktober voor te bestellen en is een week later beperkt verkrijgbaar. Mogelijk blijft het nieuwe toestel schaars tot eind dit jaar. Alle nieuwe toestellen hebben een vernieuwd design, een A11 Bionic-chip en draadloos opladen. De iPhone X krijgt een OLED-scherm en Face ID.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general