‘iPhone X bij release moeilijk verkrijgbaar’

‘iPhone X bij release moeilijk verkrijgbaar’

Het zal moeilijk worden om aanstaande vrijdag een iPhone X te bestellen. Het lijkt erop dat Apple nog altijd moeite heeft met de productie van de iPhone X. Hoewel het bedrijf eindelijk alle productieproblemen heeft kunnen verhelpen, lijkt de achterstand te groot om aan de vraag te kunnen voldoen.

Niet alleen de TrueDepth-camera heeft voor problemen gezorgd. Ook andere onderdelen stellen Apple op een achterstand op het productieschema. Mogelijk zijn er voor de voorverkoop van aanstaande vrijdag wereldwijd maar twee tot drie miljoen toestellen beschikbaar.

iPhone X heeft productieproblemen

Het lijkt erop dat Apple nog steeds problemen heeft met de productie van de iPhone X. Dat stelt de bekende analist Ming-Chi Kuo. De betrouwbare bron meldt dat Apple maar zo’n twee tot drie miljoen toestellen beschikbaar heeft. Het grootste deel gaat aanstaande vrijdag in de voorverkoop tijdens de pre-order. Daarnaast worden wat toestellen op vrijdag 3 november vrijgegeven. De toestellen liggen dat ook fysiek in de winkels, zo is de bedoeling.

In eerdere jaren heeft Apple meer dan tien miljoen toestellen op de eerste dag weten te verkopen. Het lijkt erop dat de twee tot drie miljoen die Kuo inschat, dan ook verre van voldoende is. Wil je een iPhone X, dan zal je snel moeten bestellen aanstaande vrijdag. Je kan zomaar tegen een levertijd van een paar maanden oplopen, zo denkt Kuo.

Onderdelen veroorzaken achterstand

Uit eerdere geruchten bleek al dat Apple moeite heeft met de productie van de iPhone X. Fabrikanten zouden vooral moeite hebben met het maken van de TrueDepth-camera, die onder meer noodzakelijk is voor Face ID. Apple is een van de eerste bedrijven die een dergelijke camera gebruikt. Fabrikanten hebben nog niet voldoende ervaring om op een snel tempo onderdelen te maken.

Daarnaast speelt een ander onderdeel een grote rol in de productieproblemen. De antenne en de infrarood-projector voor de TrueDepth-camera liggen achter op schema. Voornamelijk de flexible rigid board (flexibele printplaat) van de antenne moet voldoen aan strenger eisen. Ze komen amper door de controles van Apple heen, waardoor de fabrikant achterligt op schema. Apple heeft daarom de klus aan een andere fabrikant gegeven, maar het proces ligt daardoor achter op schema.

Er zullen waarschijnlijk op 3 november geen toestellen fysiek in de winkel liggen. Je doet er dus goed aan van tevoren te reserveren. Dat kan op vrijdag 27 oktober, vanaf 09:01 in de online Apple Store.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general