‘Apple halveert productie iPhone 8’

‘Apple halveert productie iPhone 8’

Apple heeft fabrikanten de opdracht gegeven om de productie van de iPhone 8 en de iPhone 8 Plus te halveren. Het is gebruikelijk dat de productie van een toestel omlaag gaat. De grootste vraag is na een paar dagen wel over, waardoor er minder toestellen geproduceerd hoeven te worden.

Toch is het opmerkelijk vroeg dat Apple de productie van de iPhone 8 en de iPhone 8 Plus nu al halveert. Het lijkt erop dat de meeste consumenten wachten op de iPhone X en daarom de andere toestellen overslaan. Bovendien kopen consumenten steeds vaker een iPhone 7 in plaats van een iPhone 8.

Verkoop iPhone 8 valt tegen

De officiële cijfers van Apple zijn er niet. Bovendien geeft Apple in de cijfers vrijwel nooit aan welk toestel het beste verkocht is. Afgelopen september kondigde het bedrijf drie nieuwe smartphones aan. De iPhone 8 en iPhone 8 Plus waren vooral een herhaling van hun voorgangers. Daarom was de iPhone X het enige vernieuwende toestellen.

Analisten verwachtten daarom al dat de verkoop van de iPhone 8 en iPhone 8 Plus zou tegenvallen. De Taiwanese website Economic Daily News schrijft nu dat de verkopen behoorlijk tegenvallen. Apple zal de productie van de nieuwe toestellen laten halveren. Op die manier hebben fabrieken meer tijd en ruimte om de iPhone X te produceren. Er is een grote vraag naar dat toestel en Apple ligt ver achter in het productieproces om voor het einde van het jaar iedereen van een toestel te kunnen voorzien. Analisten zeggen tegen Reuters dat Apple nu volledig in zal zetten op de iPhone X.

iPhone X kannibaliseert iPhone 8 en iPhone 8 Plus

Eerder ging men er al vanuit dat de iPhone X de verkoopcijfers van de iPhone 8 en iPhone 8 Plus in de weg zal gaan zitten. Toch hoeven we niet te vrezen dat Apple een slecht laatste kwartaal zal hebben. Vanaf aanstaande vrijdag is de iPhone X alvast te bestellen in de voorverkoop. Volgende week vrijdag 3 november worden de toestellen ook echt geleverd. Kenners denken dat de iPhone X het goed zal gaan doen bij de Apple-liefhebbers. Daarom zal Apple alsnog een goed laatste kwartaal hebben.

Wel zal het moeilijk worden de iPhone X te bemachtigen. Er zijn waarschijnlijk maar 2 of 3 miljoen iPhones beschikbaar. Dat terwijl Apple er in vorige releases al veel meer verkocht in één dag. Je zult dus snel moeten handelen als je een iPhone X wilt kopen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general