Zo ziet de iPhone X er in het wild uit

Zo ziet de iPhone X er in het wild uit

Er is een nieuwe video verschenen waarin de iPhone X in het zilver te zien is. Het korte filmpje toont hoe de voor- en achterkant van het toestel eruitziet. Bovendien zien we in de video dat Instagram nog niet geoptimaliseerd is voor het nieuwe toestel. Mogelijk zijn er meer apps die niet goed werken op de iPhone X.

De iPhone X komt vanaf aanstaande vrijdag beschikbaar in de kleuren spacegrijs en zilver. De zilveren iPhone X lijkt vooral wit door de lichte achterkant van het toestel.

iPhone X in het zilver

Op de video toont de maker van het filmpje de witte achterkant en de zwarte voorkant van het toestel. In het verleden was bij witte toestellen de voorkant ook wit. Op Reddit is inmiddels een korte video verschenen hoe de zilveren iPhone X eruitziet wanneer deze aan staat. De foto-app Instagram wordt in de video gebruikt.

Op die manier krijg je te zien hoe apps eruit komen te zien op het nieuwe toestel. De notch zit nog vele apps in de weg, omdat vrijwel alle apps nog niet geoptimaliseerd zijn voor de iPhone X. Instagram heeft dat probleem ook. De letters lopen daardoor door elkaar heen. Bovendien haalt de notch een deel van het logo weg. Bovendien is een witte app met de zwarte uitsnede even wennen.

Ontwikkelaars worden door Apple verplicht om de toestellen klaar te maken voor de iPhone X. De eerste paar weken zullen apps er nog niet goed uitzien, maar dat wordt binnenkort anders. Wat niet mag, is de ontwikkelaar wegtoveren. De beide ‘oortjes’ moeten dus echt gebruikt worden en mogen niet zwart gemaakt worden. Ontwikkelaars die dat toch doen, zien hun app uit de App Store verdwijnen.

Optimalisatieproblemen iPhone X

De iPhone X zal de eerste weken geplaagd worden door problemen met apps. Dat stelt een ontwikkelaar op Reddit. Hij maakt al acht jaar apps, maar blijft tegen problemen aanlopen in zowel landscape als portrait mode. Ontwikkelaars denken dat kersverse eigenaren van de iPhone X veel gedoe krijgen met alle apps die ze gebruiken.

Hetzelfde gebeurde een paar jaar geleden met de iPhone 6. De apps waren toen geoptimaliseerd voor kleine schermen. Het was voor het eerst dat Apple toestellen met een 4,7 en 5,5 inch scherm uitbracht. Daardoor zagen de apps er misvormd uit. Na een paar weken werden de apps geoptimaliseerd, mede door aandringen van Apple. Mogelijk zal dat dit jaar weer gebeuren bij de iPhone X.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general