Levertijd iPhone X loopt op naar 5 tot 6 weken

Levertijd iPhone X loopt op naar 5 tot 6 weken

Consumenten die een iPhone X willen bestellen, moeten rekening houden met een levertijd van 5 tot 6 weken. Na een paar minuten slipte de levertijd al naar 1 tot 2 weken. De iPhone X is over de hele wereld volledig uitverkocht.

Een aantal gelukkige kopers krijgt hun toestel op 3 november (volgende week vrijdag) thuisgestuurd, of mogen deze dan ophalen in de Apple Store.

iPhone X in rap tempo uitverkocht

Eerder gingen er al geruchten dat de iPhone X in een rap tempo zou worden uitverkocht, omdat Apple problemen heeft met de productie van de toestellen. Naar verluidt zouden er maar 2 tot 3 miljoen toestellen beschikbaar zijn. Het lijkt erop dat de analisten daarmee hun gelijk niet haalden. Het duurde een paar minuten langer totdat de levertijd van 3 november werd verschoven naar 2 tot 3 weken.

Daarna liep de levertijd snel op. Rond 9:15 stond de levertijd al op 5 tot 6 weken. De tekorten aan iPhone X-toestellen doen zich niet alleen voor in Nederland en België. Wereldwijd moeten consumenten zo’n zes weken wachten totdat zij het toestel in handen krijgen.

iPhone X levertijden

iPhone X heeft productieproblemen

De iPhone X zou moeilijk verkrijgbaar zijn vanwege productieproblemen van de iPhone X. Mogelijk zouden problemen met de TrueDepth camera aan grote rol spelen. Later zou ook de flexibele printplaat voor hoofdbrekens bij Apple zorgen.

De pre-order voorraad is volledig uitverkocht. Sommige klanten zullen nu maanden moeten wachten totdat zij een iPhone X kunnen bemachtigen. Analist Ming-Chi Kuo stelt dat het tot ver in 2018 zal duren totdat Apple genoeg toestellen voor iedereen heeft.

Apple loop achter met goedkeuren betaling

Bij een flink aantal klanten wereldwijd is er op dit moment een storing met het besteloverzicht in de Online Apple Store. Daardoor kan men tijdelijk geen bestellingen inzien. Apple heeft de functie uitgeschakeld om zo de servers te ontlasten. Ten slotte duurt het even totdat Apple de betaling goedkeurt. Als je met iDEAL hebt betaald, duurt het een aantal uren totdat de betaling erdoor is.

Heb je met creditcard betaald, dan gaat dit sneller. Toch kan het een aantal uren duren totdat Apple de creditcard belast en de betaling goedkeurt. Dit is deels afhankelijk van wanneer je besteld hebt. Goedgekeurde bestellingen worden in status veranderd naar ‘bestelling verwerkt’. Staat er nog ‘bestelling ontvangen’, dan heeft Apple jouw bestelling nog niet verwerkt.

Andere opties

Apple begon met het aannemen van voorbestellingen om 9:01 Nederlandse tijd. Het duurde slechts minuten totdat de levertijd op begon te lopen. De komende uren zal de levertijd nog verder oplopen. In Hong Kong geeft Apple geen levertijden meer aan, omdat het langer dan zes weken zal duren totdat het toestel daar weer leverbaar is.

Consumenten die naast grepen tijdens de pre-order, kunnen nog op een andere manier hun geluk beproeven. Zo zijn er een aantal resellers die het toestel ook verkopen. Daarbij moet worden opgemerkt dat APR’s volledig afhankelijk zijn van de levering van Apple. Uit voorgaande jaren blijkt dat het soms moeilijk is te voorspellen wanneer de levering van een APR plaats zal vinden.

Volgende week vrijdag, 3 november, gaan de toestellen officieel in de verkoop. Vanaf dat moment liggen de toestellen ook in de fysieke Apple Stores. Middels een officieel persbericht heeft Apple kennen te geven dat klanten die bereid zijn vroeg naar de Store te komen, kans maken nog een iPhone X te bemachtigen. Klanten die het toestel met succes hebben weten voor te bestellen, krijgen hun nieuwe smartphone volgende week vrijdag thuisgestuurd, of mogen deze op afspraak ophalen bij de Apple Store.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general