‘Apple verlaagt prijs opvolger iPhone X in 2018’

‘Apple verlaagt prijs opvolger iPhone X in 2018’

Apple zou van plan zijn om volgend jaar nieuwe iPhones op de markt te brengen die dezelfde features hebben als de iPhone X. De toestellen worden een stuk goedkoper dan de iPhone X dit jaar. Uit een Chinees rapport blijkt dat Apple volgend jaar toestellen uit wil brengen die goedkoper zijn, maar toch dezelfde technische snufjes hebben.

Apple doet dat om te concurreren op de Chinese markt. Het bedrijf ziet het marktaandeel in China steeds verder slinken. De Chinese smartphonemarkt is de grootste in de wereld. Apple krijgt er niet echt voet aan de grond. Voornamelijk concurrenten als Huawei, Oppo, Vivo en Xiaomi doen goede zaken.

Apple heeft concurrentie van Chinese smartphonemakers

Apple heeft problemen op de Chinese smartphonemarkt. Steeds meer Chinese consumenten kiezen niet voor de iPhone, maar voor goedkopere smartphones van Huawei of Xiaomi. De fabrikanten leveren een hoop features, voor een veel lagere prijs. Apple moet daarom toestellen introduceren die goedkoper zijn, maar toch goede functies hebben. Op die manier kan Apple voet aan de grond krijgen op de Chinese smartphonemarkt.

Goedkopere iPhones krijgen zelfde functies als iPhone X

Apple zou van plan zijn goedkopere iPhones op de markt te brengen. Ze worden nu al ontwikkeld onder de namen Lisbon en Hangzhou. De toestellen hebben mogelijk een OLED-display en beschikking over Face ID. Er gaan al langere tijd geruchten dat Apple Touch ID zou willen vervangen met Face ID.

Een Japanse website denkt dat de budget iPhones zo’n 10.000 yen goedkoper zullen zijn. Dat komt neer op zo’n 75 euro minder in vergelijking met dit jaar. Het is maar de vraag of Apple daarmee de Chinese markt kan domineren.

iPhone 8 geen hit in China

De iPhone 8 en de iPhone 8 Plus zijn in de hele wereld niet geweldig ontvangen. Ook in China laten consumenten de iPhone 8 massaal links liggen. Mogelijk is dat de oorzaak geweest voor Apple’s strategiewijziging. Over het algemeen kwamen er wereldwijd minder mensen om als eerste een toestel te kopen. Toch waren er in China fans die tien dagen in de rij stonden om een iPhone 8 te kunnen bemachtigen.

In China werden de iPhone 8 en iPhone 8 Plus niet goed ontvangen. Apple had dranghekken geplaatst om de drukte aan te kunnen. De drukte bleef echter uit, waardoor de hekken weer werden weggehaald.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general