5 redenen om je iPhone tijdens de vakantie te gebruiken

5 redenen om je iPhone tijdens de vakantie te gebruiken

Bij het maken van een checklist voor je vakantie zal de mobiele telefoon ergens bovenaan het lijstje pronken. De smartphone is voor veel mensen een belangrijk onderdeel van hun leven geworden. Zij zien het als een soort verlengstuk en kunnen niet zonder. Hoewel het vroeger vooral werd gebruikt om te bellen en te sms’en, zo is de iPhone bijvoorbeeld een hypermodern apparaat geworden dat ons leven verrijkt. We kunnen ermee internetten, e-mailen, foto’s maken en zelfs onze eigen social media kanalen bijhouden. Kortom, de smartphone moet mee op vakantie! Laten we eens kijken waar je deze vooral voor kunt gebruiken als je op reis bent.  

1. Navigatiehulp

Tegenwoordig hebben smartphones van die handige functies en één daarvan is een optie om te navigeren. Veel automobilisten gebruiken in Nederland hun toestel al om van A naar B te komen in plaats van de ouderwetse TomTom te pakken. Door middel van handige applicaties is het vrij eenvoudig om de juiste route te kiezen. Google Maps is de bekendste navigatie-app, maar natuurlijk zijn er nog veel meer die je kunt gebruiken. Zo bestaan er offline navigatie-apps waar je geen internet voor nodig hebt. Zo bespaar je niet alleen veel data, ook je batterij zal minder snel leeg zijn. Dus als je in buitenland een auto huurt en op pad wil gaan, is het slim om van tevoren een offline navigatie te downloaden op je iPhone. Download thuis ook de kaarten van je bestemming en navigeer moeiteloos naar je favoriete hotspot. 

2. Leuke vakantiemomenten vastleggen

Maak je thuis veel foto’s met je camera? Waarschijnlijk niet zoveel als wanneer je op vakantie bent. In een andere omgeving met hele verschillende kenmerken is het leuker en spannender om momenten vast te leggen die later kunt terugzien. Als je thuis in de woonkamer bent is dat toch net iets anders dan wanneer je over het strand loopt met een mooie zonsondergang. Let er bij het fotograferen wel op dat je voldoende geheugen hebt op je iPhone, zodat je alle plaatjes kunt bewaren. 

3. Lokale weetjes achterhalen

Wanneer je voor het eerst in het buitenland bent wil je natuurlijk ook graag iets van de lokale cultuur proeven. Je zou graag wat meer informatie willen over de plaatselijke kerk, een leuk bistrobarretje of een geschikt eettentje om te kunnen dineren. Maar hoe kom je zo snel aan die informatie? Juist, door het gewoon op te zoeken via internet. Waarschijnlijk zijn er tal van websites die leuke feitjes en weetjes over jouw vakantiebestemming vermelden. Vaak krijg je er nog tips wat je zeker gezien of gedaan moet hebben. Altijd handig om dan een smartphone in de buurt te hebben. 

4. Altijd handig in noodsituaties

In bijna alle gevallen zal je zonder kleerscheuren terugkeren van vakantie, maar je zult net zien dat juist die ene keer wel iets gebeurt. Dan wil je te allen tijde een mobiele telefoon op zak hebben zodat je de lokale alarmdiensten kunt inschakelen. Maar ook als je direct contact wil hebben met je verzekeringsmaatschappij of bank in Nederland wanneer je bijvoorbeeld bent betrokken bij een ongeluk of diefstal. Zij kunnen dan precies vertellen wat je kunt doen en waar je op moet letten. De kans dat het gebeurt is nihil, maar je kunt beter goed voorbereid zijn en juist dan wil je een mobiele telefoon op zak hebben. 

5. Contact met het thuisfront

Ongetwijfeld wil je ook de mensen thuis laten weten hoe het is op je vakantieadres. Natuurlijk hoef je niet elke dag van je te laten horen, maar misschien zijn er mensen met wie je veel contact hebt en je toch graag even wil spreken. Of je dan in het buitenland zit of op een vakantiepark in Nederland maakt dan niet uit. Even een kort belletje of een appje om te vragen is dan vaak al voldoende.  

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general