De ideale combinatie tussen online en offline marketing

De ideale combinatie tussen online en offline marketing

We kunnen niet meer zonder onze iPhone en iPad. Ze worden gebruikt voor het chatten met familie, voor het lezen van de krant, het versturen van een e-mail naar een collega of klant, enzovoorts. Toch is het voor bedrijven onverstandig om volledig in te zetten op online marketing. Ondanks het feit dat we massaal zijn overgestapt op smartphones, laptops en de modernste tablets, hechten veel consumenten nog altijd waarde aan de offline zichtbaarheid van een organisatie. Om die reden zal folders drukken of bijvoorbeeld posters drukken interessant blijven voor bedrijven. 

Kijk bijvoorbeeld ook naar Apple zelf. Het is voor veel consumenten een fijn idee, dat zij bij een fysieke vestiging naar binnen kunnen lopen bij problemen of wanneer zij een nieuwe iPhone vooraf uit willen proberen. Het opsturen van een product is vaak niet nodig. 

Marketing kun je zien als een trechter
In de basis kun je marketing zien als een trechter. Bovenin de trechter zit het stukje offline marketing; de fysieke winkel, de posters die je ophangt en de flyers die huis aan huis worden verspreid. Hier zit een groot aantal consumenten, waarvan niet iedereen daadwerkelijk geïnteresseerd zal zijn in je product of dienstverlening. Loop eens binnen bij de Apple Store; een groot deel van de aanwezige consumenten zal er uiteindelijk niets kopen. Het geldt ook voor de mensen die flyers van bedrijven bekijken. 

Online marketing inzetten voor doelgerichte campagnes 
Naarmate we ons verder naar beneden bewegen in de trechter, komen we bij online marketing. Online marketing is zeer geschikt voor het specifiek richten van campagnes op een (deel van de) doelgroep. Denk bijvoorbeeld aan een bepaalde leeftijdsgroep, mensen die een website bezoeken vanaf hun Apple- of juist Samsung-apparaat, enzovoorts. Ook het kopen van advertentieruimte voor een specifiek zoekwoord is er een voorbeeld van. Je verwacht van deze groepen dat ze interesse hebben in je product of dienst. 

Meerdere contactmomenten voor een aankoop 
Voor consumenten is het belangrijk om vertrouwen te winnen in je bedrijf. Zeker wanneer je bedrijf een beperkte naamsbekendheid heeft. Over het algemeen stellen marketeers dat een consument zeven contactmomenten nodig heeft, voordat deze een product koopt of dienst bij je afneemt. De combinatie van online en offline marketing helpt je om dat aantal op een relatief korte termijn te halen. Naarmate je naamsbekendheid verbetert, zal dat aantal een steeds minder belangrijke rol spelen. De consument heeft op dat moment al het vertrouwen in je organisatie. a

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general