Wat zijn de verschillende opties bij een Sim Only abonnement?

Wat zijn de verschillende opties bij een Sim Only abonnement?

Wanneer je op zoek bent naar een nieuw abonnement voor je telefoon, zul je veel verschillende abonnementen en aanbieders tegenkomen. Hierdoor kan het nog wel eens verwarrend zijn om precies te vinden wat bij jou past. Wanneer je van flexibiliteit en vrijheid bij een telefoonabonnement houdt is een sim only abonnement zeker een goede optie. Hierbij heb je dan ook nog verschillende opties om je abonnement aan te passen aan jouw telefoongebruik. In dit artikel zullen we deze verschillende opties bespreken. 

Maandelijks opzeggen

Ten eerste is het goed om te weten dat je bij een sim only abonnement de keuze hebt om een maandelijks opzegbaar contract af te sluiten. Je kunt hierbij iedere maand je bundel verhogen of verlagen, maar ook zelfs opzeggen. Hierdoor zit je niet vast aan een contract van 12 of zelfs 24 maanden. Wanneer je dan even wat minder geld hebt, kun je je contract gemakkelijk opzeggen. Daarnaast betaal je ook minder als je van plan bent om je mobiel minder te gebruiken. Je kunt dan namelijk je bundel verlagen. Dit is dus ideaal als niet iedere maand jouw telefoongebruik hetzelfde is en je het maandelijks wilt aanpassen. 

Databundel, bellen en sms’en

Bij een sim only abonnement kun je kiezen voor een databundel van een bepaald aantal GB’s en een bel-en-sms-bundel van 200 min/sms of onbeperkt. Hierdoor ben je ook flexibel in je kosten als het om internet en bellen gaat. Bel je bijvoorbeeld meer dan dat je gebruik maakt van internet? Of juist andersom? Dan kun je je abonnement hierop aanpassen. Hierdoor zul je niet voor diensten betalen die je uiteindelijk niet zult gebruiken. 

Sim only en een telefoon

Je sluit bij een sim only abonnement dus geen telefoonabonnement af. Dit bespaart je maandelijks veel kosten. Hierbij moet je dus al wel een telefoon hebben of een telefoon los aanschaffen. Wanneer je een nieuwe telefoon wilt aanschaffen, kunnen de kosten hiervan aardig oplopen. Het is dan een goed idee om eens te kijken naar een iPhone 11 refurbished. Dit is geen nieuwe telefoon, maar dit zul je niet merken tijdens het gebruik. De telefoon is namelijk helemaal gereviseerd, zodat jij het kunt gebruiken als een nieuwe telefoon. 

Kortom, een sim only abonnement is ideaal als je van flexibiliteit houdt. Je kunt je bundel namelijk maandelijks verlagen, verhogen of zelfs opzeggen. Er wordt hier ook onderscheidt gemaakt tussen een databundel en bel/sms minuten. Hierdoor kun je alles aanpassen aan jouw telefoongebruik en zul je niet teveel betalen. 

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general