Zullen smartphones een primaire manier zijn om naar het WK 2022 te kijken?

Zullen smartphones een primaire manier zijn om naar het WK 2022 te kijken?

Het wereldkampioenschap voetbal kon je tot enkele jaren terug alleen via je beeldbuis bekijken. Tegenwoordig zijn de meeste mensen in het bezit van een smartphone en streamingdiensten spelen gretig hierop in. 

Belangrijke evenementen worden steeds vaker live uitgezonden en kunnen op eenvoudige wijze gestreamd worden van welke mobiele apparaat dan ook. Het doet er dan niet toe of je in het bezit bent van een Android of iOS mobiele apparaat. 

De hamvraag in deze is natuurlijk of smartphones tijdens het WK 2022 een van de primaire manieren zullen zijn om de verschillende voetbalwedstrijden te kunnen volgen. In deze blog meer hierover. 

Pixabay

Toename gebruik smartphones

Enkele jaren terug kon je met een mobiel alleen bellen of gebeld worden. Naast het bellen kon je hooguit nog een smsje sturen. Tegenwoordig zijn smartphones zo geavanceerd en er blijven steeds meer geavanceerdere mobiele apparaten op de markt komen. 

Smartphones hebben tegenwoordig zulke geweldige snufjes, waardoor het er heel vaak op wil lijken, dat je smartphone een mini- computer is. Je kunt op eenvoudige wijze je leven plannen en live video gesprekken voeren.  Je kunt ook diverse apps downloaden die je leven een stuk makkelijker maken en favoriete films of series via een streamingdienst zoals bijvoorbeeld Netflix bekijken.  

Het WK 2022 volgen via je smartphone 

De verwachting is dat smartphones een primaire methode zullen zijn om het WK voetbal 2022 te volgen, die van start gaat op 20 november. Nederlandse voetballiefhebbers die de wedstrijden via hun smartphone willen volgen kunnen dat onder andere doen via NPO 1, de NOS app en NOS.nl. Ook via de website Gids.tv zul je de wedstrijden live kunnen streamen. 

Waar je voorheen naar huis moest snellen om de spannende voetbalwedstrijden vanaf je televisie te kunnen volgen, heb je het voordeel dat je deze nu vanuit elke locatie kunt volgen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een smartphone en internet. Je kunt dan onderweg naar huis, in de bus of trein gerust je favoriete teams volgen. 

Het mooie van alles is dat je wedstrijden op een later moment kunt bekijken of terug kunt spelen. Was je misschien in een belangrijke meeting of had je wat werk af te ronden? Geen nood, je kunt alles afronden en daarna de wedstrijd gerust achteraf bekijken. 

Pixabay

Advertentievrij de WK wedstrijden bekijken 

Bij de meeste betaalde streaming diensten kun je de verschillende WK- wedstrijden advertentievrij bekijken. De kosten die je voor een streamingdienst moet betalen zijn gelukkig niet aan de hoge kant. 

Dit is een ideale oplossing voor personen, die het heel irritant vinden als er steeds advertenties voorbij komen tijdens het bekijken van wedstrijden. NLZiet en ESPN zijn enkele van de streamingdiensten waar je de wedstrijden kunt volgen. 

Gratis voetbalstreams via FIFA+ 

Dat smartphones een centralere plek krijgen tijdens het WK 2022 blijkt ook uit het feit dat de wereldorganisatie voor wat betreft het voetbalgebeuren ook een eigen FIFA+ app heeft. Hiermee bieden ze zelf streaming videodiensten aan. Je kunt dan verschillende voetbalwedstrijden in de wereld gratis volgen. 

Je kunt de wedstrijden niet alleen live volgen, maar ook terugkijken. Je hebt zelf de mogelijkheid om documentaires te bekijken waarin het leven van oude voetbalsterren wordt belicht. Via FIFA+ zullen er in 2022 minimaal 40.000 wedstrijden worden uitgezonden. Competities die minder commercieel ingesteld zijn krijgen hiermee toch nog behoorlijk wat aandacht. 

Naast het live streamen hebben voetballiefhebbers ook nog toegang tot spannende interactieve games, informatie over voetbalevenementen en wetenswaardigheden. 

Smartphones als primaire methode 

Met de FIFA+ app en overige bedrijven die streamingdiensten aanbieden kan nu al voorzichtig geconcludeerd worden dat smartphones het meest gebruikt zullen worden om wedstrijden te volgen. De wedstrijden via een televisie volgen dwingen je om op een bepaalde locatie aanwezig te zijn. Volg je de wedstrijden via je mobiel, dan kan dat in principe vanuit elke locatie. Zo handig is dat! 

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general