Chipsector heeft last van leveringsproblemen door machinetekort

Chipsector heeft last van leveringsproblemen door machinetekort

Hoewel het bestellen van een iPhone met abonnement nog mogelijk is, neemt het tekort aan chips de afgelopen maanden steeds serieuzere vormen aan. De productie van chips stokt door een gebrek aan grondstoffen en een tekort aan machines. Het ligt niet in de lijn der verwachting, dat dit probleem al op korte termijn verholpen zal zijn. Voor producenten van deze machines kan digitaal offertes aanvragen uit de industrie interessant zijn, wanneer het aankomt op het produceren van maatwerk onderdelen. Steeds meer bedrijven kiezen voor CNC geproduceerde onderdelen, waarbij CNC een afkorting is van het Engelse Computer Numerical Control.

Bij het middels CNC bewerken van materialen worden machines door een computer aangestuurd. Dit biedt het voordeel dat de kans op fouten in het productieproces zeer gering is, dat er minder restafval overblijft en dat het productieproces versneld wordt.

Voorlopig nog voldoende mobiele telefoons

Wanneer je een elektronica winkel binnenloopt, zal al snel opvallen dat het aantal lege schappen hier relatief groot is. Het kan best lastig zijn om het gewenste model wasmachine of bijvoorbeeld vaatwasser te vinden. Een levertijd van meerdere weken is niet ongebruikelijk. Vooralsnog zijn mobiele telefoons, waaronder de iPhone, goed te verkrijgen. Dit geldt zowel bij de Nederlandse providers die een iPhone met abonnement aanbieden, als bij de algemene elektronica winkels waar de telefoons los besteld kunnen worden.

Grote tekorten aan materialen

Niet alleen is er een tekort aan machines, waarvoor de CNC onderdelen besteld worden. Ook is er sprake van schaarste, wanneer het aankomt op de grondstoffen voor deze onderdelen. Het is een probleem wat men niet alleen ziet in de chipsector. Bestel een keuken of bijvoorbeeld een houten veranda; je loopt tegen hetzelfde probleem aan. Daar komt bij dat de schaarste niet alleen binnen Nederland merkbaar is. Ook elders in de wereld is er sprake van grote tekorten.

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general