4 tips bij het kopen van een refurbished iPhone

4 tips bij het kopen van een refurbished iPhone

De iPhone is op dit moment een van de populairste Smartphones. Een nadeel van een iPhone is de hoge aanschafwaarde, de nieuwe Premium iPhones beginnen ruim boven de 1000 euro. Helaas zijn deze hoge prijzen niet voor iedereen toegankelijk. 

Wil je wel genieten van Apple-kwaliteit, maar is het voor jou niet noodzakelijk om altijd het allernieuwste te hebben? Bekijk dan eens de refurbished alternatieven. We geven je 4 tips bij het kopen van een refurbished iPhone.

Tip 1: bepaal je eisen

Als je op zoek gaat naar een nieuwe iPhone is het erg belangrijk dat je goed weet wat je eisen zijn van het nieuwe toestel. De meeste mensen kiezen een iPhone op basis van de volgende eisen:

  • Schermgrootte: De schermgrootte is iets heel persoonlijks. Veel oudere mensen vinden het fijn om een kleiner scherm te hebben zodat het toestel makkelijker in de broekzak kan, veel jonge mensen vinden een zo groot mogelijk scherm fijn zodat je makkelijk je favoriete serie kunt bekijken of kunt gamen.
  • Camera: vind je het maken van mooie foto’s en video’s belangrijk? Bekijk dan goed de eigenschappen van de camera. Tegenwoordig hebben de budgettoestellen vaak 1 of 2 camera’s, de duurdere iPhones hebben altijd weer beschikking over 2 of soms zelfs 3 camera’s.
  • Ontgrendeling: Apple heeft 2 manieren van ontgrendelen, namelijk ontgrendeling via touch ID en ontgrendeling via Face ID. Wil je alleen Face ID? Dan zul je moeten kiezen voor de Premium toestellen (vanaf de iPhone X).
  • Opslagcapaciteit: De hoeveelheid opslag verschilt per persoon. Bedenk van tevoren goed hoeveel opslag je minimaal wilt hebben zodat je hier rekening mee kunt houden bij de aankoop.

Al deze eisen moeten natuurlijk wel bij het budget passen. Het grote voordeel van een refurbished iPhone vergeleken met een nieuwe is het grote prijsverschil. 

Tip 2: check de garantie

De garantie op een elektronisch device is erg belangrijk. Het kan altijd voorkomen dat na verloop van tijd een probleem met het toestel ontstaat, in zo’n geval wil je aanspraak kunnen maken op een goede garantie! Bekijk bij het kopen van een refurbished iPhone altijd hoe het is gesteld met de garantie. Bekijk eerst hoeveel maanden (of jaren) er garantie wordt gegeven. Controleer daarnaast ook waar er garantie op wordt gegeven. Sommige aanbieders geven zelfs 3 jaar garantie, maar sluiten veel onderdelen van het toestel uit van garantie (zoals vaak de accu). En je wilt juist wél garantie hebben op deze essentiële onderdelen. In de meeste gevallen wordt er 2 jaar garantie gegeven en dat is een zeer lange periode als je bedenkt dat Apple slecht 1 jaar garantie geeft.

Tip 3: lees de beoordelingen

Of een bedrijf echt doet wat ze beloven lees je terug in de beoordelingen. Kijk altijd naar het gemiddelde cijfer en het aantal beoordelingen. Zo krijg je een goed beeld van de reputatie van het bedrijf. Is het gemiddelde cijfer onder de 8? Dan adviseren we zeker niet om over te gaan tot aankoop. Bekijk ook altijd of het om een objectieve partij gaat die de beoordelingen verzameld zoals FeedbackCompany of TrustPilot.

Tip 4: Keurmerk Refurbished

Wil je zeker weten dat je kiest voor kwaliteit? Kies dan voor het Keurmerk Refurbished. Dit Keurmerk Refurbished scheidt het kaf van het koren en zorgt ervoor dat je altijd een goed toestel krijgt. Zo kan je zorgeloos een toestel kopen en weet je zeker dat je kwaliteit ontvangt. Er zijn verschillende bedrijven lid van het keurmerk zoals Renewd, Leapp, Forza Refurbished en Fixje. Hier kun je terecht voor een refurbished iPhone met Keurmerk Refurbished.

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general