De iPhone 8. Zal dat de opvolger worden van de iPhone 7, of zien we nog een tussenjaar voor de iPhone 7S? Hier vind je alles wat we denken te weten over deze nieuwe iPhone van Apple: de iPhone 8. Alles over de specificaties, prijs en release.

iPhone 8: wat te verwachten

Voordat de iPhone 7 überhaupt aangekondigd was, werd er al vooruit gekeken naar de iPhone 8. Er kwamen een aantal geruchten voorbij, die hierin verder zullen worden besproken. Een van de eerste geruchten was dat Apple de iPhone 8 als opvolger van de iPhone 7 ziet. Zonder die ‘S-update’ dus.

Dit heeft te maken met het feit dat de S-update over het algemeen wat minder succesvol is, omdat er weinig vernieuwend is. Zelfs het uiterlijk wordt gelijk gehouden. Daarnaast is het in 2017 tien jaar geleden dat Apple de allereerste iPhone aankondigde. Het bedrijf zou daar iets speciaals voor plannen met de telefoon, en een S-update past daar dan in ieder geval niet bij.

Veranderingen aan het scherm

Voor de iPhone 8, met een release ergens in september 2017, zou Apple onder anderen een nieuw scherm willen gebruiken. Een OLED-display. Dit zou niet het enige zijn aan het scherm dat zal veranderen. Naar verluidt wordt er gewerkt aan een derde iPhone, naast de gewone en de Plus versie: de iPhone Pro. Dit toestel zal een scherm hebben dat wat over de randen van het toestel gaat. Zie onderstaande afbeelding van Macrumors.

iphonewraparounddisplay

Overige specificaties

Natuurlijk kunnen we ook weer een nieuwe processor verwachten: de A11. Deze chipset zou gemaakt zijn op een 10 nanometer proces. Zo wordt hij weer sneller en efficiënter. Verder zou het design van glas gemaakt zijn, en is er een optie om draadloos op te laden. Daarnaast wordt er ook gesproken van een irisscanner in de iPhone 8.

iPhone 8 release en prijs

De afgelopen jaren presenteerde Apple de nieuwe iPhone telkens in september. Een iPhone 8 release in september ligt dan ook weer voor de hand. De prijs zal waarschijnlijk overeenkomen met wat we nu zien. Dat is dus de iPhone 8 vanaf 769 euro en de iPhone 8 Plus vanaf 909 euro. Als er inderdaad ook een iPhone (8) Pro komt, dan zal die waarschijnlijk nog duurder zijn en boven de 1000 euro beginnen.

Een iPhone 8 abonnement vergelijken zal mogelijk zijn na de release. Dan kan je een iPhone 8 kopen bij verschillende aanbieders en providers. Hier zal je dan de iPhone 8 abonnementen vinden. Wil je toch nu al een iPhone abonnement afsluiten? Kijk dan eens naar de iPhone 7 abonnementen in onderstaande tabel.


iPhone 8 abonnement 4.83/5 (96.67%) 6 votes