iPhone 8 abonnement

[tw-column width=”three-fourth”]

Apple’s nieuwe iPhone 8 is de opvolger van de iPhone 7 en geïntroduceerd in 2017. Naast de iPhone 8 heeft Apple ook de iPhone 8 Plus en het nieuwe toptoestel de iPhone X uitgebracht. Lange tijd ging men ervan uit dat Apple de iPhone 8 als toptoestel van 2017 op de markt zou brengen. Het is ook wel een toptoestel, maar met de iPhone X doet Apple nog een stapje verder. Desalniettemin is de iPhone 8 weer een geweldig toestel, met onder meer een snellere A11 chip, draadloos opladen, een betere camera, nieuwe Augemented Reality (AR) functies en meer opslaggeheugen (64 of 256 GB) voor een prijs vanaf 809 euro.

De iPhone 8 lijkt nog wel wat op de vorige versies van de iPhone qua design. Zo is er ook weer (in tegenstelling tot de iPhone X) een rand langs het scherm te zien. Daar zit bijvoorbeeld de homeknop in met TouchID. Verder is het scherm een lcd-scherm, en meet die weer 4,7 inch. Hoewel er in 2017 geen ‘s’-versie van de iPhone uitkwam, kan je de iPhone 8 wellicht wel als die versie zien. Geen grote veranderingen, maar wel een verbeterde versie.
[/tw-column]

[tw-column width=”one-fourth” position=”last”]

iphone-8-abonnement
iPhone 8 aanbieding

[/tw-column]

iPhone 8 met abonnement

Zie onderstaande vergelijker om iPhone 8 abonnementen te vergelijken.

iPhone 8 in het kort

Onderstaand een opsomming van de belangrijkste iPhone 8 punten:

 • iPhone 8 aankondiging op 12 september
 • iPhone 8 pre-order van start op 15 september
 • iPhone 8 release in Nederland (en België) op 22 september
 • Drie verschillende kleuren: (rosé)goud, zilver en grijs
 • Twee opslagcapaciteiten: 64 GB en 256 GB
 • Scherm van 4,7 inch, meer snelheid en betere accuduur door de A11 processor, draadloos opladen en een nieuwe camera met AR functies
 • Adviesprijs vanaf 809 euro

iPhone 8 en iPhone 8 Plus prijzen

De iPhone kost altijd al een hoop geld, waar de iPhone X de troon spant met prijzen ruim boven de 1000 euro. Als dat toch teveel is, is de iPhone 8 of 8 Plus een betere uitkomst. Daar beginnen de prijzen bij 809 en 919 euro respectievelijk.

 • iPhone 8 64GB: 809 euro
 • iPhone 8 256GB: 979 euro
 • iPhone 8 Plus 64GB: 919 euro
 • iPhone 8 Plus 256GB: 1089 euro

iPhone 8 kopen

Nederland hoort, net als afgelopen jaar, bij de landen die als eerste de nieuwe iPhone krijgen. Je hoeft het toestel dus niet in bijvoorbeeld Duitsland of Frankrijk te halen om hem als eerste te hebben. Een iPhone 8 kopen kan je doen met of zonder abonnement. Bij het kopen van een losse iPhone 8, zal je waarschijnlijk een sim only abonnement nodig hebben. Met een iPhone 8 abonnement beschik je daar al over. In bovenstaande vergelijker kan je de iPhone 8 abonnementen vergelijken om zo tot het abonnement te komen waar je behoefte aan hebt.

iphone-8-kleuren

iPhone 8 design

Het design van de iPhone 8 is ongeveer hetzelfde gebleven als dat van zijn voorgangers. Zo behoudt het toestel zijn 4,7 inch scherm, en zijn de overige afmetingen ook gelijk. Dat betekent dus ook dat je voor de iPhone 8 hetzelfde hoesje kan gebruiken als voor de iPhone 7.

Wat wel anders is aan het design, is de achterkant. Die is nu van glas. Voorheen was die van aluminium, maar dat is niet geschikt voor draadloos opladen. Want dat is nu mogelijk met de iPhone 8.

Draadloos opladen

Doordat de achterkant nu dus ook van glas is, is het mogelijk om gebruik te maken van draadloos opladen. Dit is een functie die Apple bij de presentatie van de iPhone 8 aankondigde. Hiervoor is een speciaal soort mat ontwikkeld (AirPower), waarmee je ook de nieuwe Apple Watch 3 series en nieuwe AirPods op kunt laden.

Bij de iPhone 7 werd duidelijk dat Apple de koptelefoonaansluiting weghaalde. Dit betekende dat je muziek via de oortjes voortaan via de Lightning-poort moest luisteren. Dat betekende ook dat je niet meer tegelijkertijd je iPhone op kon laden én muziek kon luisteren. Met draadloos opladen is dat nu wel weer mogelijk. Het blijft overigens natuurlijk ook mogelijk om op te laden via de Lightning-poort.

iphone-8-draadloos-opladen

iPhone 8 processor

Met een nieuwe iPhone komt er natuurlijk ook een nieuwe processor. Dit keer is het de beurt aan de A11 chip. Deze hexa-core processor schijnt tot wel 70% sneller te zijn dan de A10 processor die bijvoorbeeld gebruikt wordt in de iPhone 7. Ook is deze een stuk zuiniger, waardoor er volgens Apple twee uur extra batterij tijd bijkomt ten opzichte van de iPhone 7.

Apple heeft voor het eerst ook zelf de grafische processor (GPU) ontworpen. Deze schijnt ook geweldig te zijn, waardoor games met augmented reality mogelijk zijn.

Wat betreft het werkgeheugen (RAM) heeft de iPhone 8 2 GB, hoewel Apple hier eigenlijk nooit info over bekend maakt.

iPhone 8 camera

Ook de camera heeft Apple weer onder handen genomen. In de iPhone 8 vind je een 12 megapixel camera die maar liefst 83% meer licht kan opvangen dan de voorganger. Verder is er ondersteuning voor 4K 60 fps video, of 240fps voor videos met 1080p kwaliteit. Daarnaast is er optische beeldstabilisatie en een nieuw kleurenfilter.

Aan de voorkant vind je een 7 megapixel camera.

iPhone-8-04

 iPhone 8 abonnementen

Aan de bovenkant van deze pagina vind je een overzicht van iPhone 8 abonnementen bij de verschillende providers en aanbieders. Aan de hand van de filters kan je bepalen welk abonnement geschikt voor jou kan zijn. Ook kan je voor je favoriete provider (Tele2, KPN, Vodafone, T-Mobile, Ben of hollandsnieuwe om er een paar op te noemen) kiezen.

Mocht je liever de iPhone 8 los kopen, en daarnaast een sim only abonnement aanschaffen? Dat is ook mogelijk. In de tweede tab van de vergelijker vind je het overzicht van sim only abonnementen.

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general