iPhone XR abonnement

De iPhone XR is er en je kan hem bestellen, met of zonder abonnement. Op deze pagina vind je meer informatie over deze telefoon, en hoe je hem kan kopen. Kijk verder op de pagina voor meer informatie.

iPhone XR abonnement vergelijken

In onderstaande tabel kan je de diverse abonnementen van de iPhone XR vinden.

De iPhone XR

De iPhone XR is het instapmodel van Apple in 2018. Het toestel is de goedkopere versie van de iPhone XS en iPhone XS Max. Ondanks dat, zit het toestel vol met technische hoogstandjes.

iPhone XR in het kort

De belangrijkste kenmerken van de iPhone XR zijn als volgt:

  • Face ID, draadloos opladen, 6,1 inch scherm.
  • Helaas geen 3D Touch, een enkele camera en zonder oled scherm.
  • Uitvoeringen: 64GB, 128GB, 256GB.
  • Kleurrijk: Zwart, wit, blauw, geel, roze, en rood.
  • Vanaf prijs: 859 euro.
  • Aankondiging op 12 september 2018, release op 26 oktober 2018.
iphone-xr-02

Waarom kiezen voor de iPhone XR?

De iPhone XR is dan niet het beste wat Apple heeft aangekondigd, maar het is zeker niet een mager toestel. Er zijn genoeg redenen om te kiezen voor de iPhone XR.

Lagere prijs

De iPhone XR is dus een goedkoper toestel. Met een adviesprijs tijdens de release van 859 euro is hij aanzienlijk goedkoper dan de XS en de XS Max.

Een jaar eerder kreeg Apple nog erg veel kritiek op de hoge prijs van de iPhone X. Daar lijkt de iPhone XR dus het antwoord op.

Snelle A12 chip

De prijs is lager, maar de chip is wel hetzelfde als in de XS en de XS Max. Hierdoor is de iPhone XR dus ook gewoon razendsnel. Deze chip maakt gebruik van de zogenaamde 7 nanometer architectuur, en is daardoor een stuk kleiner, maar wel zuiniger en sterker geworden.

Kleuren

Standaard worden de iPhones in een paar kleuren uitgebracht, die allemaal niet zo opvallen. Met de iPhone 5C veranderde dat even, toen er diverse felle kleuren op de markt kwamen. Met de iPhone XR is dat er weer. Naast standaard zwart en wit kan je bijvoorbeeld ook kiezen uit blauw, rood of geel.

Draadloos opladen

Hoewel deze feature niet helemaal nieuw is, is die wel leuk. De iPhone XR kan je ook draadloos opladen. Op elke Qi-mat kan je hem leggen om hem vervolgens op te laden. Daarnaast is er een mogelijkheid tot snelladen, en is bluetooth 5.0 geïntegreerd.

Verschil met iPhone XS

De iPhone XR kost dus wat minder, en dat moet wel ergens vandaan gehaald worden. Op een aantal punten is het toestel dus iets minder dan het vlaggenschip van Apple.

Allereerst is er geen oled-scherm, maar een lcd-scherm. Zo’n lcd scherm wordt al jaren in de iPhones gebruikt, dus is de iPhone XS eerder een uitzondering. Maar het scherm is duur, en dus achterwege gelaten voor de XR.

Verder is er een enkele camera geplaatst aan de achterkant, in plaats van een dubbele. Omdat de software ook belangrijk is bij het maken van foto’s, kan je bijvoorbeeld wel gewoon portretfoto’s maken.

Daarnaast is 3D Touch afwezig, en is er Haptic Touch. Minder uitgebreid dan 3D Touch, maar het is een alternatief. Ook is de iPhone XR iets minder goed bestendig tegen water en stof, en heeft het geen roestvrijstalen randen.

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general