De iPhone SE is de nieuwe 4 inch iPhone van Apple, en heeft veel weg van de iPhone 5s en iPhone 6s. Zo maakt de iPhone SE gebruik van het 5s design, en van de specificaties van de 6s. Hierdoor is het dus een compacte, maar uiterst krachtige telefoon geworden. Ideaal voor de consument die een kleinere telefoon wil.
SE staat bij de iPhone SE voor ‘Special Edition’, en voor Apple is dat het zeker wel. De iPhone SE werd namelijk in maart 2016 aangekondigd. Voorheen had Apple altijd één moment waar het de nieuwe iPhone aankondigt. Nu lijkt er dus een extra bij gekomen te zijn, voor nu.

Interesse in de iPhone SE en de iPhone SE kopen? Lees dan even verder, daar vind je de beste iPhone SE abonnementen. Bestel een iPhone SE abonnement, en je kan perfect genieten van het compacte 4 inch scherm met de krachtige specificaties.

iPhone SE abonnement

Wil je de iPhone SE met abonnement bestellen? Bekijk dan onderstaande aanbiedingen. Daar hebben we een aantal iPhone SE abonnementen voor je geplaatst, die wel interessant kunnen zijn.


iPhone SE overzicht

Wat de iPhone SE allemaal brengt, kan je op de rest van de pagina lezen. Wil je even een snel overzicht hebben wat de iPhone SE je allemaal te bieden heeft? Lees dat hieronder dan even door. Handig als je een iPhone SE kopen wilt, met of zonder iPhone SE abonnement. De iPhone SE in het kort:

– Behuizing van metaal en glas met 4 inch Retina scherm
– A9 processor, 12 megapixel camera, 16/64 GB opslag, Live Photos
– iPhone SE prijs vanaf 489 euro (16 GB), 589 euro (64 GB)
– Kleuren grijs, zilver, goud en roségoud
– Ondersteuning voor NFC, wifi 802.11 a/b/n/ac en 4G
– iPhone SE pre-order op 29 maart in Nederland

Meer weten over dit nieuwe toestel, lees hieronder meer over de iPhone SE.Apple-iPhone-SE

iPhone SE design

Het design van de iPhone SE is identiek aan de iPhone 5s. Wil je toch dat de iPhone SE wat verschilt, dan kan je kiezen voor de kleur roségoud. Veel meer verschil zal er niet te zien zijn (behalve de naam van de iPhone op de achterkant). Heel erg is dat natuurlijk niet. Hierdoor kan de prijs van een iPhone SE abonnement relatief mooi laag blijven.

Wat dit voor het design betekent, is dat we een iPhone SE krijgen met een behuizing van glas en metaal met een 4 inch scherm. Aan de bovenkant vind je de aan/uit-knop en de vingerafdrukscanner is aan de voorkant te vinden. Compact is het design van de iPhone SE zeker, met 113 gram en afmetingen van 123,8 x 58,6 x 7,6 millimeter is hij kleiner dan dat je tegenwoordig op de markt vindt.

Eerder was al een vergelijking te zien tussen de vermeende iPhone SE en de iPhone 5, waar een verschil nauwelijks merkbaar was. Aangezien de iPhone 5s natuurlijk op de iPhone 5 leek, was dat logisch. Verschil tussen die twee telefoons was de vingerafdrukscanner. Nu heeft Apple ook de 5s uit het assortiment gehaald, en is de iPhone SE de goedkoopste iPhone geworden.

iPhone SE specificaties

Hoe zit het verder met de specificaties van de iPhone SE? Deze tonen ontzettend veel overeenkomsten met die van de iPhone 6s. Zo zien we de A9 processor, de M9 coprocessor en de 12 megapixel camera van de 6s allemaal terug in de iPhone SE. Hoewel de iPhone SE qua uiterlijk dus veel weg heeft van de iPhone 5s, is het op het gebied van hardware bijna dezelfde iPhone als de 6s.

Apple-iPhone-SE-official

Vooral de 12 megapixel camera komt voor vele waarschijnlijk als een verrassing, maar de iPhone SE beschikt er over. Hiermee kan de SE bijvoorbeeld ook in 4K resolutie video’s maken. Bovendien is het mogelijk om Live Photos te maken. Dat is in feite een gifje, waarvan enkele seconden voor en na het moment dat je de foto maakt, ook opgenomen is.

Aan de voorkant verschilt de iPhone SE wel van de 6s, hier zit namelijk een 1,2 megapixel camera in in plaats van de 5 megapixel camera. Ook mist de iPhone SE de functie 3D Touch. Wel is er ook in de iPhone SE een NFC chip geplaatst, waarmee je bijvoorbeeld met Apple Pay mee kan betalen. Helaas is dat nog niet mogelijk in Nederland.

iPhone SE release en prijs

Op 21 maart heeft Apple de iPhone SE aangekondigd. Wanneer de Nederlandse iPhone SE release plaatsvindt, is nog niet duidelijk gecommuniceerd. Wel begint op 29 maart al de pre-order voor de Nederlanders. De release in Duitsland vindt plaats op 31 maart, waar het al vanaf 24 maart mogelijk was om een pre-order te plaatsen.

De iPhone SE prijs is aanzienlijk lager dan andere nieuwe iPhones. In Amerika is dat al helemaal het geval, waar de prijs bij 399 dollar begint voor het 16 GB model. In Nederland betalen we de volgende (advies)prijzen voor de iPhone SE:

– 489 euro voor 16 GB
– 589 euro voor 64 GB

Zoals gewoonlijk zal het geheugen niet uitbreidbaar zijn, dus denk goed na over welk model je kiest.

iPhone SE abonnement

Omdat de iPhone SE prijs lager is dan bij een andere nieuwe iPhone, zal ook een iPhone SE abonnement goedkoper geprijsd zijn. Ideaal natuurlijk als je een iPhone SE kopen wilt, met of zonder abonnement. Met de aankondiging van de SE, maakten de providers en aanbieders ook de iPhone SE abonnementen bekend.

iPhone SE kopen? Kijk in de tabel waar je het beste terecht kan voor een iPhone SE abonnement, of als los toestel.