iPhone 12 accessoires

Hoewel je er natuurlijk heel voorzichtig mee bent blijft je iPhone een gebruiksvoorwerp en zit een ongelukje in een klein hoekje. Bescherm daarom je scherm met een speciale screenprotector. Deze zijn verkrijgbaar in plastic, gewoon glas en gehard glas. En zijn zelfs speciale privacy screenprotectors verkrijgbaar die voorkomen dat mensen met een schuin oog mee kunnen kijken wat er op je scherm staat. Let wel op dat je het juiste formaat screenprotector koopt want de schermen van de verschillende iPhone-modellen hebben verschillende formaten. Over bescherming gesproken, een beschermhoesje is ook een goed idee. Die zijn er in alle soorten en maten. Van trendy met ruimte voor pasjes tot robuust stootvast en waterdicht. Ook opladers en oordopjes, draadloos of niet heb je natuurlijk nodig om optimaal van je iPhone te kunnen blijven genieten. 

Hou ‘m schoon

Het is goed om je te realiseren waar je iPhone op een gemiddelde dag komt. Ga maar na, je geeft hem aan je vriend, vriendin of collega om iets te laten zien. Je legt hem even neer op het plankje onder de spiegel in het openbare toilet om je handen te kunnen wassen. Als je dat weet, weet je ook dat het belangrijk is om je iPhone regelmatig schoon te maken. Gebruik daar een schoonmaakmiddel voor dat voor telefoons is gemaakt en niet de desinfecterende handgel die je nog hebt staan. Zet om te beginnen je iPhone uit. Zo voorkom je dat je per ongeluk iemand belt als je het toestel schoonmaakt. Doe dat dus met een speciale spray voor computer- en telefoonschermen en een microvezeldoekje. Tip! Vette (vinger)vlekken kun je makkelijk van het scherm verwijderen met een stukje plakband. Als je je iPhone al een tijdje hebt hoopt zich vuil en stof op in de openingen. Dat is goed te verwijderen met behulp van perslucht. Maar je kunt ook met een tandenstoker het vuil uit de speaker en oplaadingang te pulken. Doe het wel voorzichtig en gebruik geen water om beschadigingen te voorkomen. Je zult zien dat je iPhone weer beter functioneert na zo’n schoonmaakbeurt.

Bescherm ‘m

Beschermhoesjes voor je iPhone zijn er te kust en te keur. Je kunt het zo gek niet bedenken. Ze zijn er van plastic, leer, rubber en hout. In alle kleuren en vormen. Met een standaard opdruk of met een persoonlijke opdruk. Hierdoor kun je het beschermhoesje kiezen dat helemaal bij jou past. Zo wordt je iPhone écht helemaal van jou. Maar wat past bij jou? Wil je maximale bescherming? Dan is een iets dikker hoesje iets voor jou. Vind je het handig om ook andere spulletjes te bewaren in je hoesje? Dan is een met een klep en vakjes waar ook pasjes in passen de beste keuze. Maar misschien wil je juist dat het bijna niet te zien is dat er een hoesje om je telefoon zit. Dan zijn er ook hele dunne en zelfs doorzichtige hoesje alleen voor op de achterkant. Daarmee is je iPhone niet optimaal beschermd, maar daarmee blijft je iPhone wel in vol ornaat zichtbaar. Kies maar!

Laad ‘m op

Vanaf de iPhone 8 kun je elk iPhone-toestel draadloos opladen met een MagSafe oplaadstation. MagSafe is speciaal door Apple ontwikkeld in samenwerking met Belkin. Maar als je een ouder type iPhone hebt ben je nog aangewezen op een Qi-oplader. Neem wel een van Apple en geen goedkope imitatie. Die gaan namelijk veel sneller kapot zodat je al met al nog steeds duurder uit bent en veel belangrijker, ze kunnen je iPhone onherstelbaar beschadigen. Er zijn zelfs gevallen bekend van inferieure opladers die spontaan in de fik vlogen. Maar als je echt helemaal klaar bent met snoeren en kabels is draadloos opladen natuurlijk dé oplossing. In de achterkant van je iPhone 8 tot en met 12 zitten magneetjes die nodig zijn om draadloos op te laden. Die moeten ook in je hoesje zitten als je het toestel met de MagSafe wilt opladen zonder dat je hem uit het hoesje hoeft te halen. Op de welbekende Chinese websites kun je die magneten eventueel los kopen waarmee je elk hoesje ‘MagSafe-compatibel’ kunt maken. Prima als je daarvoor kiest, minder als je denkt dat je een origineel MagSafe-product koopt en het dat niet is. 

Hou ‘m origineel

Naar onze mening gaat er niks boven originele Apple-accessoires. Ze hebben nou eenmaal een mooier design, slimmere features en zijn van betere kwaliteit. Oké, je betaalt er meer voor. Maar dan heb je ook echt wat. Omdat Apple zijn naar eraan verbindt hebben ze een speciaal MFi-programma in het leven geroepen voor MagSafe-accessoires. Dat is een kwaliteitslabel dat alleen gevoerd mag worden door fabrikanten die officiële MagSafe-accessoires produceren en distribueren. De populariteit van Apple en iPhone zorgt ervoor dat de markt overspoeld wordt met producten die het etiket MagSafe-compatibel opgeplakt krijgen. Dat wil niet zeggen dat deze accessoires zoals opladers en beschermhoesjes officieel door Apple zijn goedgekeurd. Let dus op wat je koopt!

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general