Moet Apple’s 3D Touch ook naar Android komen?

Moet Apple’s 3D Touch ook naar Android komen?

Met het nieuwe 3D Touch laat Apple zien nog steeds innovatief te kunnen zijn. In een flinke strijd met Android proberen de twee giganten elkaar continu te overtreffen met de beste features. Nu is het weer de beurt aan Android maar moeten zij 3D Touch nu juist overnemen of toch niet?

Met Apple’s nieuwste feature voor haar iPhone 6s kun je door licht, normaal of hard op het scherm te drukken gebruik maken van diverse functies. Apple noemt dit zelf ‘Peek’ en ‘Pop’, wat we ook kennen van de Apple Watch.  Met een lichte tik kun je bijvoorbeeld even ‘peeken’ naar je e-mail, zonder het bericht direct te openen. Wil je vervolgens het bericht wél openen, dan druk je iets harder.

3D Touch ook op Android?

De technologie opent een wereld aan nieuwe mogelijkheden voor ontwikkelaars van applicaties. Games, productiviteitsapplicaties en andere apps krijgen een geheel nieuwe dimensie van besturing dankzij deze techniek. Grote kans dat juist deze ontwikkelaars hier volledig opduiken en meer gaan ontwikkelen voor Apple’s besturingssysteem iOS.

Slecht nieuws voor Android, want dat betekent dat deze applicaties niet op dit systeem kunnen draaien. 3D Touch wordt immers niet ondersteund door Android. In het verleden haalde Google al meer van Apple’s technieken naar haar besturingssysteem, meest recentelijk de vingerafdrukontgrendeling die op Android 6.0 Marshmallow te vinden is. Vanuit dat oogpunt is het dus geen raar gedrag van Google om Apple’s features over te nemen.

Misschien is het ook geen slecht idee, want met deze functie kan Apple daadwerkelijk de overhand krijgen door de extra draagkracht van de developers. Smartphones worden immers in eerste instantie gekocht vanwege hun specificaties, waaronder het besturingssysteem. Hoewel de specs van de iPhone 6s op papier niet heel erg uit het oog springen doen de nieuwe innovaties als de 3D Touch wel weer stof opwaaien. Vanuit die gedachtegang kan het overnemen van de touch-technologie een slimme beslissing zijn. Maar aan de andere kant lijken de twee systemen straks meer en meer op elkaar, waardoor ze niet meer kunnen winnen door zich te onderscheiden van de ander. Wil Android een kopie worden van iOS? Is het niet verstandiger om iets nóg beters en innovatievers te bedenken om boven Apple’s 3D Touch uit te stijgen?

3d-touch

Discussies

Wij zijn niet de enigen die ons dit afvragen. Op het populaire forum Reddit werd dezelfde vraag gesteld en waar de meningen nogal verdeeld zijn.

“That’s kinda my feeling. Like, am I dying to have it? No. But it can’t do any harm to add it.” Trek47

“It isn’t intuitive on any level. My guess is Apple has no plans to ever bring widgets to the home screen so they are adding features like this to make up for that. A lot of those 3D touch menus looked like options Android typically has on shortcut widgets.”engadgetnerd

Waarschijnlijk is dit dezelfde discussie die nu binnen Google heerst. Wat het antwoord is, blijft helaas afwachten.

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general